© DBA

Straf met uitstel voor chauffeur van Albanese inbrekers

Sint-Katelijne-Waver -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 34-jarige man schuldig bevonden aan zijn betrokkenheid bij inbraken in Sint-Katelijne-Waver. De man was de chauffeur van de eigenlijke inbrekers. Toch bleef de betrokkene volhouden dat hij niet wist dat het om dieven ging.

In het voorjaar van 2018 werden er enkele inbraken gepleegd in Sint-Katelijne-Waver. Zes op één nacht tijd zelfs. Op een van de adressen konden de daders een kluis stelen waarin 80.000 euro zat.

Uit het onderzoek van de beelden van de ANPR-camera’s kwamen twee auto’s in aanmerking voor de feiten. Eén ervan was die van Gentian P. uit Bergen. De man werd aan de tand gevoeld en hij gaf ook toe dat hij in Sint-Katelijne-Waver was geweest. “Maar ik wist niet dat mijn passagiers inbrekers waren. Ik dacht dat de betrokkenen daar woonden”, zei hij tegen rechter Erika Colpin. Het Openbaar Ministerie dacht daar anders over en vervolgde P. voor mededaderschap aan de inbraken.

Advocaat Erik Bertels herhaalde dat zijn cliënt niets afwist van de inbraken. “Hij had enkele Albanezen ontmoet in een café in het Brusselse en zij hadden een lift gevraagd naar Sint-Katelijne-Waver. In ruil kreeg hij een vergoeding van 250 euro. Wel moest hij beloven dat hij hen nadien weer elders ging afzetten. Maar hij blijft erbij dat hij niet wist dat het om een bende inbrekers ging”, zei de raadsman.

De rechter dacht daar anders over en achtte de man schuldig over de ganse lijn. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio