Geen Zulte Waregem-Gent en KV Kortrijk-KV Mechelen op Telenet

Met zondag zeven duels om 18 uur dwingt de slotspeeldag van de reguliere competitie voetbalfans tot een moeilijke keuze. Opvallend: de abonnees van Play Sports op Telenet hebben maar de keuze tussen vijf matchen.

Bart Lagae

De oorzaak ligt deels bij Eleven, dat enkel STVV-Anderlecht en Standard-Beerschot uitzendt. Op het eerste kanaal van Eleven is er een multilive, waarbij de kijker van match naar match wordt gegidst.

Eleven bood de operatoren Proximus en Telenet aan om op de eigen kanalen de overige duels uit te zenden. Alleen Proximus gaat daarop in. Telenet beperkt zich tot Club-Moeskroen, KVO-Cercle en OHL-Waasland-Beveren. Zulte Waregem-AA Gent en KV Kortrijk-KV Mechelen zijn zo alleen op Proximus tv of de app van Eleven Sports te zien. “Vroeger konden we de kanalen Play Sports 6 tot 8 inzetten, maar sinds we het voetbalcontract verloren, kan dat niet meer”, zegt Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. “Ook moeten we ruimte maken voor de Nederlandse bekerfinale in het voetbal en de play-off-finale in het vrouwenvolleybal, omdat we dat contractueel verplicht zijn.”

Nochtans sponsor

Play Sports verkoos de duels voor Play-off 1 en de degradatie boven die voor Play-off 2. Gent en Mechelen, die door Telenet worden gesponsord, zijn zo niet te zien zijn op Play Sports. “Jammer, maar we moeten die keuze respecteren”, zegt Gent-manager Michel Louwagie. “We hebben een commerciële deal, maar dat betekent niet dat we invloed hebben op de keuzes van de redactie.”

Een kleine troost voor Gentse Telenet-abonnees: de hoofdmatch op de multilive is Zulte Waregem-AA Gent.

Programma

Zaterdag:

Charleroi-Eupen 18u30

Antwerp-Genk 20u45

Zondag, 18u:

STVV-Anderlecht

Standard-Beerschot

Club Brugge-Moeskroen

Zulte Waregem-AA Gent

KV Oostende-Cercle Brugge

OH Leuven-Waasland-Beveren

KV Kortrijk-KV Mechelen

Meer voetbalnieuws