©  BELGA

Jeugdspeler Beerschot excuseert zich wegens bedreiging richting Tom Van Grieken

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken deelde via sociale media dat hij een dreigbericht had ontvangen van Ilias Sebaoui, een 19-jarige beloftespeler van de Beerschot. De club en de speler in kwestie kwamen met excuses, waardoor het voorval nu afgesloten lijkt.

yala, kofr

“Voetballer Ilias Sebaoui wenste me persoonlijk een goed ‘Ramadan Mubarak’! Vindt het bestuur van Beerschot dit ok?”, schreef Van Grieken cynisch na het misplaatste bericht dat Sebaoui hem dinsdagochtend stuurde op Instagram. Intussen worden ook Ramadan-posts op de kanalen van Beerschot overstelpt met haatberichten.

Bij Beerschot hebben ze intussen gereageerd op het voorval: “Beerschot neemt formeel afstand van dergelijke persoonlijke posts. De club heeft inmiddels contact gehad met de jeugdspeler en dit grondig doorgesproken. De jeugdspeler biedt zijn oprechte excuses aan voor zijn dwaze en impulsieve post.”

De Kielse club zegt ook werk te zullen maken van sensibilisering binnen de club rond de gevaren en impulsiviteit van berichten op sociale media. Daarbij worden zowel de jeugdspelers als hun ouders betrokken. “Beerschot zal ook duidelijk de educatieve en verantwoordelijke kaart trekken. Wij hopen dat hiermee dit incident kan worden gesloten en wensen te benadrukken dat Beerschot altijd openstaat voor een constructieve en oplossende dialoog.”

 

 ©  Instagram

 

 ©  Instagram

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio