In IOK-buurgemeenten Heist en Nijlen heeft de gele container al lang geleden zijn intrede gemaakt. 

In IOK-buurgemeenten Heist en Nijlen heeft de gele container al lang geleden zijn intrede gemaakt. ©  Herman Vanaerschot

Inwoners krijgen in juni gele container voor papierophaling

Berlaar -

De inwoners van Berlaar krijgen in juni van Ivarem een gele container om hun papier en karton aan te bieden. Je hoeft je papier dan niet meer in een doos te verzamelen of met een touw samen te binden.

Chris Van Rompaey

Iedere inwoner ontvangt deze week een brief van intercommunale Ivarem. Na ontvangst van de brief kun je nog gedurende drie weken een ander formaat bestellen dan de standaardmaat. De standaardcontainer heeft een volume van 240 liter. Je kunt er ook voor kiezen om geen container te ontvangen. In dat geval moet je je papier en karton zelf naar het recyclagepark brengen. Je mag geen los papier en karton naast de container aanbieden. Een container van 240 liter is voldoende groot om het papier en karton van één maand van een normaal gezin in te verzamelen. Ivarem levert de papiercontainers in de week van 21 juni.

“Momenteel bieden onze inwoners hun papier en karton nog aan door het te verzamelen in een doos of samen te binden in een pakketje”, zegt schepen van Leefmilieu Willy Beullens (CD&V). “Bij hevig regenweer en harde windstoten kan dat al eens problemen geven en moeten we onze diensten uitsturen om mee op te ruimen. Met een papiercontainer stelt dat probleem zich niet en hoeft er niet meer met zware dozen gesleurd te worden. Inwoners en afvalophalers rollen de container makkelijk tot waar hij moet staan.”

Groot pluspunt

“Uit een bevraging leerden we dat onze inwoners absoluut voorstander zijn van een papiercontainer”, vervolgt voormalig schepen Ingeborg Van Hoof (CD&V). “Het doet ons dan ook plezier dat we hen die gratis kunnen aanbieden en dat Berlaar op die manier blijft bijdragen aan een gestructureerde, vlotte afvalverwerking.”

Berlaar is voorlopig de enige Ivarem-gemeente die intekende op het voorstel rond de gele papiercontainers. De kostprijs bedraagt 6 euro per container, maar die kost neemt de gemeente Berlaar op zich. Het gaat om een totale uitgave van ongeveer 28.000 euro.(cvr)

0800 90 441 of via www.ivarem.be/contact


MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio