©  Politie Mechelen-Willebroek

Trucker betrapt: peuter rijdt rechtstaand mee in stuurcabine

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft tijdens controles op zwaar vervoer in Mechelen en Willebroek voor duizenden euro’s aan boetes uitgeschreven. Naast inbreuken op de wetgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen heeft ze ook een bestuurder uit het verkeer gehaald omdat zijn vrouw hun kindje van 1,5 jaar rechtstaand tussen haar benen had.

Leo De Nijn

De politie liet in Willebroek een aantal vrachtwagenbestuurders die op weg waren om door het centrum van Willebroek te rijden, rechtsomkeer maken. Ze werden richting A12 teruggestuurd.

Een vrachtwagenbestuurder die normaal gevaarlijke stoffen vervoert, was geladen met kalksteentjes. “Een inbreuk op de ADR-wetgeving. Het vervoer was ook niet aangemeld bij de FOD Mobiliteit en Vervoer. Hij kreeg een boete van 2.775 euro”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Tijdens deze controle kwam er ook een vrachtwagen van dezelfde firma voorbij, die ook kalksteentjes vervoerde. Omdat het een huurvrachtwagen betrof, moest hij een huurcontact aan boord hebben en dat was er niet. Dat kost de bestuurder een boete van 1.395 euro.”

Een andere vrachtwagenbestuurder vervoerde kiezel. De lading was te hoog om de vracht af te dekken. Dat kost de bestuurder 1.429 euro boete.

Kindjes aan boord

De politie zette ook een bestuurder van een lichte vrachtwagen aan de kant. De man was samen met zijn partner en twee kindjes onderweg. “Omdat het voertuig maar geschikt is om drie personen te vervoeren, was er iemand te veel aan boord. Het jongste kindje dat 1,5 jaar oud en 81 centimeter groot is, stond recht tussen de benen van de mama en was niet in een geschikt kinderbeveiligingssysteem geplaatst. Een boete werd uitgeschreven en de man moest voor ander vervoer zorgen”, legt de hoofdinspecteur uit.

Wat later liep ook een bestuurder van een lichte vrachtwagen tegen de lamp. De Macedoniër droeg geen veiligheidsgordel en was in het gezelschap van twee kinderen van respectievelijk 4 en 7 jaar. Hij had ook geen rijbewijs en verbleef illegaal in ons land. Het voertuig was eigendom van zijn broer.

Ten slotte schreef de politie een twintigtal processen-verbaal uit voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en parkeerovertredingen op de rijbaan, voetpaden, gelijkgrondse berm en aan een oversteekplaats voor voetgangers.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio