© Rinkven Golfclub

Soudal en Golazo halen prestigieus golftoernooi naar Schilde: “Eindelijk”

De European Tour golf, de belangrijkste competitie na de Amerikaanse PGA Tour, keert volgend jaar terug naar België. In mei of juni 2022 wordt in Schilde de eerste Soudal Open gehouden. Organisator Golazo bevestigde het nieuws, dat dinsdag al door De Tijd werd gemeld.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De Soudal Open zal plaatsvinden op de Rinkven International Golf Club in Schilde. Het wordt een vierdaags toernooi met een prijzenpot van een miljoen euro. Er zal gespeeld worden volgens het 72 holes strokeplay format met 156 spelers en een cut na de tweede ronde. Op de woensdag van de toernooiweek staat een pro-am competitie op het programma.

Soudal, Europa’s grootste onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU schuimen, verleent voor drie jaar zijn naam aan het toernooi.

Het is van 2000 geleden dat een Belgisch toernooi deel uitmaakte van de European Tour. Toen vond de laatste editie plaats van de Belgian Open op de Royal Zoute Golf Club.

“We zijn als bedrijf actief over de hele wereld en we zijn dan bijzonder fier om een competitie van dit niveau te kunnen ondersteunen. De Belgische spelers doen het voortreffelijk op de Tour, het is dan ook tijd voor een toernooi op datzelfde niveau. De Soudal Open moet een feest van het golf worden en zal the place to be zijn voor de Belgische golfliefhebber”, zegt Vic Swerts, oprichter en voorzitter van Soudal.

 

 ©  BELGAIMAGE

Keith Pelley, CEO van de European Tour, vult aan. “België heeft een sterke traditie van European Tour events en heeft al heel wat toptalenten voortgebracht. We zijn dan ook erg blij om met de European Tour te kunnen terugkeren naar België. Soudal is de ideale partner voor dit toernooi en we zijn erg blij dat zo’n wereldspeler zijn schouders zet onder een European Tour evenement.”

Emmanuel Rombouts, voorzitter van de Koninklijke Belgische Golf Federatie, noemt de terugkeer van de European Tour op Belgische bodem op meerdere vlakken goed nieuws. “Onze huidige topgolfers krijgen eindelijk een thuismatch, maar ook onze talenten en toekomstige toppers varen er wel bij. De hele Belgische golfwereld zal hier beter van worden en zich nog verder kunnen ontwikkelen.”

België heeft met Thomas Pieters (78e) en Thomas Detry (82e) twee spelers in de top 100 van de wereldranglijst staan.

Meer sportnieuws