©  BELGA

Lierse K. haalt ervaren Alexander Maes (ex-Beerschot) terug naar België

Lierse heeft een tweede inkomende transfer voor volgend seizoen beet. Na Yvan Yagan (RWDM) bereikten de Pallieters maandagavond een overeenkomst met Alexander Maes. De voormalige middenvelder van Beerschot komt over van het Roemeense Arges Pitesti en tekende een contract voor één seizoen met optie op een bijkomend jaar. “Naar het Lisp komen, is een weloverwogen keuze”, aldus Maes.

Kurt Guldentops

De 29-jarige Alexander Maes genoot het gros van zijn jeugdopleiding bij Standard. Na omzwervingen bij onder meer Willem II, RC Hades en Cappellen maakte de centrale middenvelder vooral furore bij Beerschot, waarmee hij twee promoties vierde. Begin dit seizoen werd zijn contract éénzijdig verbroken op het Kiel en koos Maes voor een Roemeens avontuur bij Arges Pitesti. Maar na amper negen maanden zal de middenvelder straks naar de Belgische velden terugkeren.

“Een weloverwogen keuze”, reageert de Genkenaar. “Ik steek niet weg dat ik goed mijn boterham verdien in Roemenië, maar de voorbije maanden hebben me geleerd dat ook andere zaken heel belangrijk zijn. Niet in het minst dicht bij je gezin en familie kunnen vertoeven en daarnaast ook plezier beleven aan het spelletje. Die combinatie heeft me meteen doen toehappen toen Lierse op de proppen kwam. Ik heb altijd heel veel respect voor die club gehad en was meteen verkocht toen de directie me hun project voorlegde. Neen, ik had geen zin om nog langer te wachten of andere opties af te wegen.”

Een blik op het huidige klassement zal Alexander Maes minder verlekkeren. Met vijftien punten kent Lierse een sportief dramatisch seizoen, maar dat schrikt de routinier geenszins af. “Hoegenaamd niet. 1B is best wel een pittige competitie. Lierse heeft amper tien dagen de tijd gehad om er zich op voor te bereiden. Gekkenwerk. In de gesprekken met de sportieve cel heb ik geleerd dat de club best weet wat er nodig is om straks een veel beter seizoen te draaien. Daar geloof ik in en wil ik deel van uitmaken. Om te overleven in deze reeks heb je jongens nodig die aan de competitie gewend zijn en in staat zijn te motiveren en inspireren.”

En daar lijkt Lierse helemaal werk van te maken. Met Yvan Yagan en nu ook Alexander Maes haalt de club alvast veel sterkere profielen in huis dan dit seizoen. Jongens die het reilen en zeilen in 1B kennen en er niet vies van zijn om voorop te gaan in de strijd.“Ik besef dat de fans zondag een nieuwe dreun kregen met de nederlaag tegen Club NXT. Maar ik ben er van overtuigd dat er weldra andere tijden op het Lisp zullen volgen. We moeten nu vooral rustig blijven en het transferplaatje verder invullen. Daar is de sportieve staf volop mee bezig en ik ben erg hoopvol.”

Maes heeft eerst zijn Roemeense avontuur nog af te sluiten. Na zijn laattijdige aankomst, corona, administratieve beslommeringen en trainerswissels is het aftellen voor de middenvelder. “Op één week tijd stonden hier vier trainers voor de groep. Om maar aan te geven dat we met Arges Pitesti een woelige campagne kenden. We spelen nog de playdowns, maar degradatiezorgen hoeft de club zich wellicht niet te maken. Maar ach, ik steek niet weg dat ik met mijn hoofd toch vooral al bij Lierse zit. Straks na corona opnieuw met fans vol aan de bak op het Lisp. Daar kijk ik naar uit.”

Lierse K. kondigde de transfer aan met een filmpje op Facebook:

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws