©  ISOPIX

Komt er wel een EK-openingsmatch in Rome? “Voorbarig dit zomaar aan te nemen”

Het is geen uitgemaakte zaak dat de openingswedstrijd van het EK voetbal tussen Italië en Turkije op 11 juni in Rome wordt gespeeld. In een interview met de krant La Repubblica laat de Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranza optekenen dat het “voorbarig is” om aan te nemen dat het duel in de Italiaanse hoofdstad kan doorgaan.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Hij verzekert wel dat Italië “alle inspanningen zal leveren” opdat er kan gevoetbald worden in het olympisch stadion.

Vrijdag maakte de Europese voetbalbond UEFA bekend dat acht van de twaalf gaststeden al verzekerd hebben dat er publiek welkom is tijdens het toernooi. Rome, München, Bilbao en Dublin hebben nog tot 19 april om duidelijkheid te verschaffen.

Knieblessure houdt Tosun weg van EK

Turkije zal op het EK niet kunnen rekenen op de diensten van Cenk Tosun. De aanvaller van Besiktas heeft zondag in het competitieduel tegen Erzurumspor (2-4 winst) een knieblessure opgelopen en zal verschillende maanden buiten strijd zijn.

De 29-jarige spits, die wordt gehuurd van Everton, ontwrichtte zijn rechterknie. Hij werd een kwartier voor tijd met een draagberrie en een zuurstofmasker van het veld gedragen.

Tosun scoorde in 45 interlands achttien keer voor Turkije. Dat speelt op het EK de openingsmatch tegen Italië, op 11 juni, en treft ook Zwitserland en Wales.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws