©  Kris Van Exel

Marc Van Ranst over lockdownfeestjes: “Nul compassie met feestvierders”

Na de vele lockdownfeestjes van afgelopen weekend zegt viroloog Marc Van Ranst in Knack “nul compassie” te hebben met de feestende jongeren. Volgens de viroloog moeten zij doorbijten.

Laurence TorckBron: KNACK

De viroloog heeft geen compassie met de jongeren die lockdownfeestjes organiseren en eraan deelnemen. “Maar het overlijden van de jongeman in Antwerpen is uiteraard bijzonder tragisch voor de ouders en vrienden, en dat verdient enkel sereniteit”, benadrukt de viroloog.

Maar Het geduld is duidelijk bij veel jongeren op. Er worden lockdownfeestjes georganiseerd en begin deze maand mondde een bijeenkomst in het Ter Kamerenbos uit in arrestaties en raakten verschillende agenten gewond. Toch kan volgens Marc Van Ranst de bevolking niets anders doen dan geduld uitoefenen. Ook benadrukt hij in het interview dat er wel “veel dingen kunnen gedaan worden” zoals fietsen, naar het museum gaan en buiten sporten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bellen tijdens feestjes

Over feesten, fuiven en testevenementen wil de viroloog nog niet horen: “Die testevents zullen niet vermijden dat je idioten gaat hebben die de regels aan hun laars zullen lappen. Er gebeuren vandaag trouwens veel meer feestjes dan we denken. De nieuwste rage is Marc Van Ranst opbellen vanop zo’n feestje. Afgelopen nacht gebeurde dat acht keer. Plezant, hoor.”

De viroloog vraagt om nog even geduld te hebben “want binnenkort zullen sectoren zoals de horeca opnieuw open gaan.”

MEER OVER Coronavirus