Opnieuw dodelijk ongeval op E313 in Geel: snelweg drie uur lang afgesloten

Geel -

Op de E313 ter hoogte van Geel-Oost is maandagmorgen opnieuw een dodelijk ongeval gebeurd. De weg was een tijdlang versperd in de richting van Antwerpen. Alle verkeer moest de snelweg verlaten aan de afrit en een omleiding volgen. Omstreeks 12.30u werd de weg weer vrijgegeven.

Het ernstige ongeval gebeurde iets na half tien maandagmorgen tijdens een file in de richting van de werken verderop in Oevel (Westerlo). Een lichte bestelwagen reed achteraan in op een vrachtwagen die een container vervoerde. De oorzaak was wellicht onoplettendheid van de chauffeur.

De passagier heeft de zwaarste klap opgevangen en is ter plaatse overleden. Het gaat om een man van 31 uit het Luikse. De bestuurder is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, dit na bevrijding door de brandweer.

Verkeer op lange afstand van Hasselt naar Gent werd een tijdlang gevraagd om te rijden via Brussel. Verkeer van Hasselt naar Antwerpen nam best de E19 via Brussel. Omstreeks 12.30u werd de E313 weer vrijgegeven.

Derde ongeval

Op de E313 staat dagelijks een file omdat er gewerkt wordt aan de brug over de snelweg in de Gemeentestraat in Oevel (Westerlo). Vorige week vrijdag gebeurden al twee zware ongevallen in Geel. Rond de middag reed een 54-jarige man uit Heusden-Zolder met zijn bestelwagen achteraan in op de file. Hij overleed ter plaatse. Twee uur later reed een bestuurder achteraan in op een vrachtwagen. De ravage was groot, de bestuurder raakte lichtgewond.

 jtp, blg

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Meer nieuws