Een Geels Gelukske voor een toevallige vinder.  

Een Geels Gelukske voor een toevallige vinder.  ©  Hanna Van Thienen

Achtergelaten cadeautjes veroveren harten van Gelenaars

Geel -

Hanna Van Thienen liet zaterdag vijf kleine cadeautjes voor toevallige passanten achter in het stadshart van Geel. Een dag later verovert haar initiatief ‘Geelse Gelukskes’ de harten van honderden stadsgenoten.

Hans Otten

In haar tweewekelijkse column in de zaterdagbijlage Città Kempen bij Gazet Van Antwerpen kondigde Hanna Van Thienen aan dat ze vijf cadeautjes in de binnenstad zou achterlaten. Met haar 3-jarige dochter Thea in de bakfiets trotseerde ze zaterdagochtend het regenweer om de geschenkjes op zichtbare plaatsen neer te leggen. ‘Ik ben een Geels Gelukske, neem mij mee naar huis’, staat er op de verpakking te lezen. Binnenin zit een kleinigheidje met een begeleidende brief.

“Deze aanpak is natuurlijk geen origineel idee van mijzelf, maar het geeft me een warm gevoel dat ik bij enkele onbekenden een glimlach op het gezicht heb teweeggebracht”, zegt Hanna Van Thienen een dag later. “Drie van de vijf pakjes die we zaterdag achterlieten, waren kort nadien al meegenomen. In het begeleidende briefje leg ik mijn bedoeling uit en vraag ik de vinder om me een mailtje te sturen om te vertellen wat hij of zij ervan vindt. Dat is tot nu toe niet gebeurd en dat is wel wat jammer, maar ik blijf wel achter het concept staan.”

Met dochtertje Thea in de bakfiets liet Hanna zaterdag vijf cadeautjes achter in Geel. Dat krijgt nu veel navolging.  

Met dochtertje Thea in de bakfiets liet Hanna zaterdag vijf cadeautjes achter in Geel. Dat krijgt nu veel navolging.  ©  Hanna Van Thienen

Omdat ze zaterdag merkte dat haar column gretig op sociale media werd gedeeld, besloot ze ’s avonds een Facebookgroep ‘Geelse Gelukskes’ aan te maken. 24 uur later telt die al 360 leden, van wie er verschillende aankondigen dat ze de komende dagen zelf met de kinderen cadeautjes gaan achterlaten. “Dat zijn mensen die ik niet persoonlijk ken en dat vind ik echt heel fijn. Mijn suggestie is om kleinigheidjes te kopen bij lokale handelaars -dat had ik zelf ook voor vier van mijn vijf pakjes gedaan-, maar je kunt net zo goed thuis iets uit je kast halen. De handelaarsvereniging Geel Centrum kondigde al wel haar steun aan. Ik ben echt opgetogen dat mijn idee om de sleur tijdens corona te doorbreken nu zo breed wordt opgepikt.”

Hanna Van Thienen. 

Hanna Van Thienen. ©  Joren De Weerdt

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio