De buitenspeeldag kan dit jaar weer niet doorgaan op De Lilse Bergen. De jeugddienst lanceert als alternatief uitdagingen voor de jongeren. 

De buitenspeeldag kan dit jaar weer niet doorgaan op De Lilse Bergen. De jeugddienst lanceert als alternatief uitdagingen voor de jongeren. © Bart Van den Langenbergh

Jeugddienst lanceert alternatief voor buitenspeeldag

Lille

Omdat de buitenspeeldag op woensdag 21 april niet kan doorgaan, pakt het gemeentebestuur van Lille uit met uitdagingen voor jongeren. De voorbije jaren vond de buitenspeeldag telkens plaats in De Lilse Bergen, maar net als vorig jaar steekt het coronavirus hier een stokje voor. Als alternatief plaatst de jeugddienst van Lille op woensdag 21 april om 12u enkele filmpjes op de Facebookpagina en op de website van de gemeente. De jongeren kunnen van zichzelf foto’s en een filmpje maken terwijl ze de uitdaging tot een goed einde proberen te brengen. De deelnemers moeten de beelden voor 19u posten via Facebook of via Instagram met #buitenspeeldaglille of een mail sturen. Per uitdaging kiest de jeugddienst een winnaar. Alle winnaars worden op vrijdag 23 april bekend gemaakt. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio