© RTV

Tennisclub nodigt vandalen uit om schade aan terreinen mee te herstellen

Bornem -

Vandalen hebben zaterdagavond een spoor van vernieling getrokken op twee tennisvelden van TC Bornem in sport- en recreatiedomein Breeven. Op sociale media nodigt de tennisclub de vandalen vriendelijk uit om de schade mee te komen herstellen.

Vermoedelijk reden de vandalen met een motorfiets over de gravelvelden. “Omdat het zaterdag heel de dag regende, zijn ze heel vettig. Er zijn diepe sporen getrokken in de velden, waardoor de bovenste laag serieus beschadigd is”, zegt Mario De Marteau, voorzitter van TC Bornem.

Door het vandalisme zijn de velden waarschijnlijk enkele dagen onbespeelbaar. “Ik hoop dat we de schade begin volgende week kunnen herstellen. Anders moeten wij het bedrijf aanspreken dat jaarlijks onze terrein opnieuw aanlegt, maar dan vrees ik dat we ze een tweetal weken niet kunnen gebruiken”, legt De Marteau uit.

Dat mensen doelbewust zulke schade aanrichten, vindt hij spijtig. “Vooral omdat maandag net onze tennisstages voor de jeugd van start gaan. Hopelijk kunnen wij hen op de andere terreinen een plaats geven. Vandalisme is in Breeven een probleem aan het worden. Het zou goed zijn als er meer controles komen.” (svh, tdk)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio