©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Bleek Lierse K. gaat tweede keer ten onder bij jonkies van Club NXT

Lierse K. moet de kelk dit seizoen tot op de bodem ledigen, nadat de bleke en troosteloze Pallieters (alweer) op een erg pijnlijke 2-0 nederlaag liepen bij rode lantaarn Club NXT. Zo pakken de Bruggelingen hun enige twee zeges van het seizoen tegen Lierse, dat nog steeds de laatste plaats moet vrezen.

Kurt Guldentops

En of de eerste 45 minuten de beperkingen van Lierse nog eens pijnlijk blootlegden. Gebrek aan kwaliteit, gebrek aan efficiëntie. Als een rode draad liepen ze doorheen het hele seizoen, op Daknam waren ze alweer nadrukkelijk aanwezig. Alsof het nog eens onderlijnd moest worden waarom de Pallieters straks serieus zware kuis dienen te houden in de huidige spelerskern. Jawel, de eerste kansjes waren voor de Lierenaars, maar scoren lukte niet. Eerst besloot Vermeiren te zelfzuchtig na een diepe bal van Bitsindou, nadien miste een kopbal van diezelfde Vermeiren kracht na een goede voorzet van Laes.

Nog voor halfweg die eerste periode was Lierse op achtervolgen aangewezen, toen De Cuyper een hoekschop met een raak vluchtschot in de hoek mikte. De reactie was flets. Te traag, te weinig creativiteit, te voorspelbaar. Al kwam er toch nog twee keer een gelijkmaker uit de lucht vallen. Telkens op aangeven van Laes kopten eerst Vermeiren en nadien ook nog Placca naast. Met een achterstand de rust in dus.

Die kloof werd meteen na de pauze overigens groter. Vanrafelghem mocht al te makkelijk de zestienmeter induiken, De Cuyper werkte zijn afgeblokt schot uiteindelijk probleemloos in doel. De tweede zege voor Club NXT dit seizoen lag voor het grijpen. En laat het vooral geen toeval geweest zijn dat het opnieuw tegen Lierse was. Want in wat volgde claimden de bezoekers nog wel niet eens onterecht een strafschopfout op Janssen, maar bleef het vakje met uitgespeelde kansen verder geruime tijd pijnlijk leeg. Tot Placca een kwartier van het einde toch plots alleen voor thuisgoalie Shinton opdook, maar ook hij te knullig afwerkte.

En dus pakt Lierse 0 op 6 tegen Club NXT op Daknam en moet het zowaar nog altijd de laatste plaats vrezen. Maar laat de bijzonder troosteloze en compleet overbodige namiddag in Lokeren vooral de illustratie geweest zijn dat er de komende weken héél veel dient te gebeuren in het personeelsbestand van de Pallieters. Want nog eens zo’n campagne verdient niemand in Lier.

CLUB NXT: Shinton, De Roeve, Mendy, Mbamba, Hautekiet, Blomme, Van den Keybus, Vanrafelghem (65’ Cisse), Audoor, De Cuyper (51’ Aelterman), Vermant (75’ Engels).

LIERSE K.: Brughmans, Van Genechten, Gillekens, Van der Veken, Laes, Bitsindou, Swinnen (62’ Samyn), Janssen (62’ Limbombe), Van Landschoot, Vermeiren (71’ Gilis), Placca.

DOELPUNTEN: 19’ De Cuyper 1-0, 47’ De Cuyper 2-0.

GELE KAARTEN: 32’ Laes, 72’ Vermant, 87’ Shinton, 90’ Van den Keybus.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Willems.

    Meer sportnieuws

    MEER OVER Lierse K.