Burgemeester Bart De Wever over overlijden op lockdownfeestje in Antwerpen: “Ik ben geschokt”

Antwerpen, Deurne -

Tijdens een lockdownfeestje in een Antwerps hotel afgelopen nacht, is een 21-jarige man uit Deurne gestorven. Hij maakte een fatale val uit het raam toen hij zich wilde verstoppen voor de politie. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert geschokt op het overlijden.

LEES OOK: Man (21) maakt fatale val uit raam tijdens politiecontrole op lockdownfeestje in Antwerps hotel

Burgemeester Bart De Wever: “Ik ben geschokt door het overlijden van een jonge Antwerpenaar vannacht. Ik wil mijn medeleven betuigen aan zijn familie en naasten. Het gerechtelijk onderzoek naar deze verschrikkelijke gebeurtenis loopt.”

Lange lockdown

“Al sinds het begin van de controles op lockdownfeestjes merken we dat mensen zich proberen te onttrekken aan controles door de politie”, zegt De Wever. “De veiligheidsdiensten hebben echter ons algemeen belang voor ogen en zijn er om ons te helpen waar nodig. Politiemedewerkers in heel dit land hebben het voorbije jaar bewezen in uitzonderlijke omstandigheden professioneel en integer hun moeilijke opdracht uit te voeren.”

“Maar het overlijden van zo’n jong iemand confronteert ons pijnlijk met de gevolgen van lange lockdownperiodes op het mentaal welzijn, in het bijzonder van jongeren. Ik hoop dat we hierover in alle sereniteit het maatschappelijk debat zullen voeren”, zegt de burgemeester nog.

Het hotel in de Meistraat, aan het Theaterplein in Antwerpen. 

Het hotel in de Meistraat, aan het Theaterplein in Antwerpen. ©  BFM

Slachtofferzorg

De feiten gebeurden in een hotel in de Meistraat, aan het Theaterplein, in het stadscentrum. Om de exacte omstandigheden van het overlijden uit te klaren, gaat het parket een onderzoeksrechter vorderen. “De andere hotelgasten, het hotelpersoneel en de betrokken politiemensen waren zwaar onder de indruk van de feiten en kunnen rekenen op bijstand van de dienst slachtofferzorg”, zegt het parket.

(vdaa, sare)

MEER OVER Coronavirus