©  mgk

Brasschaatse Anne Van Aperen zou parlementszetel Sihame El Kaouakibi krijgen als zij opstapt

Brasschaat, Brussel -

Mocht de in het Let’s Go Urban-schandaal verwikkelde Sihame El Kaouakibi vertrekken uit het Vlaams Parlement, dan zou de plaats gaan naar de eerste opvolger bij Open Vld: Brasschaats gemeenteraadslid Anne Van Aperen. Die laatste is karig met commentaar, maar lijkt wel zin te hebben in een parlementair avontuur.

El Kaouakibi, die subsidiegeld gebruikte voor investeringen in onder meer haar kleerkast in de slaapkamer van haar privéwoning, hield deze week de eer aan zichzelf. Een commissie binnen Open Vld zou donderdag beslissen over haar toekomst in de partij, maar ze zette voordien zelf een stap opzij.

Haar advocaten hebben aangegeven dat ze haar zitje in het Vlaams Parlement niet opgeeft, ook al had liberaal opperhoofd Egbert Lachaert dat gevraagd. Ze zou dus gaan zetelen als onafhankelijke politica. Zo blijft ze ook haar loon, zo’n 6.000 euro netto, behouden.

El Kaouakibi heeft zich al een tijdje ziek gemeld. Haar stoel is dus feitelijk leeg, wat eerste opvolger op de Vlaamse Open Vld-lijst – de Brasschaatse Anne Van Aperen – extra de ogen kan uitsteken.

“Ik ben inderdaad eerste opvolger en ik stel vast wat er gaande is. Maar de zetel behoort de verkozene toe en niet de partij”, zegt ze in een korte reactie. “Bij de vorige verkiezingen was ik ook eerste opvolger. Ik kan maar opvolgen als er een plaats vrij is. Meer kan en wil ik daar niet over zeggen.” (cm)

LEES OOK: Nu Sihame El Kaouakibi opstapt uit Open Vld: wat met haar zitje in het Vlaams Parlement?

 

 ©  Jan Brys

MEER OVER Sihame El Kaouakibi