Gerrit Vanvlasselaer is de nieuwe uitbater van Noen. 

Gerrit Vanvlasselaer is de nieuwe uitbater van Noen. © Inge Van den Heuvel 

Gerrit gaat op zijn veertigste nieuwe uitdaging aan met overname Noen

Mechelen -

Op zijn veertigste gaat Gerrit Vanvlasselaer enthousiast een nieuwe uitdaging aan. Hij neemt op de Mechelse Leermarkt de populaire ontbijt- en lunchbar Noen over. In afwachting van de heropening van de horeca kan je bij hem vanaf woensdag 21 april alvast terecht voor takeaway.

Sven Van Haezendonck

Gerrit Vanvlasselaer is een duizendpoot. Hij werkte onder meer als salesmanager en als stukadoor. Al is ook de horeca hem niet geheel onbekend. “Ik werkte indertijd met een flexijob bij een vriend van me, Wouter Joossens van De Partage. Dat was echt leuk. Thuis kook ik ook veel. Vroeger kwam een eigen zaak thuis wel eens ter sprake, maar het kwam er niet van”, zegt Gerrit.

Tot Jolijn Gyssels en Bart Lenaerts van Noen beslisten om hun zaak over te laten en zich te focussen op hun nieuw project BuroMuro. “Het was het moment. Ik ben erop gesprongen. Van de vijftien kookboeken die Bart en Jolijn hadden staan, heb ik minstens de helft zelf thuis liggen. Zo is de bal aan het rollen gegaan”, vertelt de Mechelaar.

Gerrit met de vorige uitbaters Jolijn en Bart in zijn nieuwe zaak. 

Gerrit met de vorige uitbaters Jolijn en Bart in zijn nieuwe zaak. © Inge Van den Heuvel.

Aan het beproefde concept van Noen wil hij niet te veel veranderen. De eerste maanden draaien zijn voorgangers nog mee. “Ik vind het belangrijk om de typische stijl van Noen zo goed mogelijk voort te zetten. De recepturen wil ik grotendeels behouden, al zal ik er wel mijn eigen toets aan geven. Ik roer graag in de potten en ik hou ervan om anderen te laten genieten van lekker eten. Ik kijk er ontzettend naar uit om dat nu ook als job te doen”, legt Gerrit uit.

Vanaf 21 april kunnen klanten van woensdag tot en met zaterdag bij hem alvast terecht voor takeaway, telkens van 10 tot 16u. “Van zodra we opnieuw open mogen, keren occasioneel zeker de brunches terug en de afterwork drinks op vrijdagavond.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio