©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Malinwa wipt Zulte Waregem: PO2 nog steeds in zicht

Tegen een zwak Zulte Waregem deed KV Mechelen wat het moest doen in de strijd om Play-Off 2. Dankzij twee goals van Nikola Storm had Malinwa al tijdens de rust zijn schaapjes op het droge. In de tweede helft zorgde Bruno twee keer voor de aansluiter, maar Druijf en De Camargo smoorden hun hoop snel in de kiem. Zo blijft een plaatsje in de top acht tot de slotspeeldag mogelijk voor geel-rood.

Yannick De Boeck

LEES OOK:

Terwijl Zulte Waregem mits winst zekerheid over Play-Off 2 kon verwerven, speelde opponent KV Mechelen zijn laatste troef uit. Enkel met een zege kon Malinwa nog uitzicht behouden op een plaatsje in de top 8. Wouter Vrancken kon daarvoor opnieuw rekenen op de uit schorsing terugkerende Bijker, die Wernersson naar de bank verdrong. Storm kreeg dan weer de voorkeur op Vranckx. Francky Dury rekende op dezelfde elf die vorige week Eupen klopten. Voor het duel kreeg Steven Defour ook nog een ingekaderde foto voor wat mogelijk zijn laatste wedstrijd Achter de Kazerne was.

Matchen met inzet starten doorgaans als een potje stratego en ook KV Mechelen en Zulte Waregem namen Achter de Kazerne aanvankelijk een afwachtende houding aan. Het was dan ook wachten tot op het kwartier voor de eerste doelkans. Storm maakte zijn bekende snijbeweging naar binnen en mikte net naast de verste paal. Essevee reageerde met een ongevaarlijke poging van Vossen. Dan zat er meer gevaar in de kansen van KV Mechelen. Eerst besloot Storm op een prima voorzet van Defour op Bostyn en even later tipte diezelfde Bostyn een gekadreerd schot van kersvers papa Schoofs over zijn kooi. Malinwa had het betere van het spel, al leverde dat vooralsnog geen voorsprong op.

Het zwarte beest van Essevee

De thuisploeg bleef de wet dicteren en kreeg op het halfuur loon naar werken. Storm speelde Mrabti vrij op links. De Zweed hield belager Plettinckx af en Storm duwde aan de eerste paal met rechts binnen. Een verdiende voorsprong voor Malinwa, dat niet op zijn lauweren rustte. Na een enig mooi balletje van Schoofs glipte Storm door de buitenspelval en gleed zijn tweede van de avond voorbij Bostyn. Voor de Maldegemnaar was het zijn vijfde van het seizoen, zijn derde tegen Essevee, want ook in de heenmatch trof hij raak. Ook vorig seizoen was hij al goed voor een goal en een assist tegen Zulte Waregem. Bijna lukte het zwarte beest van Essevee zelfs een loepzuivere hattrick, maar zijn volgende schot ging naast doel. Tactisch stond het niet goed bij de bezoekers en Dury greep nog voor de rust in. Kainourgios betaalde het gelag, Chory kwam de Griek vervangen.

Bruno brengt spanning tweemaal terug

Zulte Waregem moest na rust uit een ander vaatje tappen, maar KV Mechelen bleef gevaarlijker. Eerst kopte Mrabti – weliswaar na voorafgaand buitenspel van aangever Hairemans - op Bostyn en nadien probeerde Hairemans het nog eens met een afstandsschotje. Aan de overkant kwamen de bezoekers niet verder dan een onorthodoxe poging van Deschacht. Neen, we zouden ons geld niet meer inzetten op puntgewin van de troepen van Dury. Daarvoor kwamen ze veel te onovertuigend voor de dag. Pas in het vijfde kwartier namen ze ietwat de bovenhand. Na een flauwe poging van Bruno kopte Seck in de rug van Peyre het leer tot bij diezelfde Bruno en de gevleide 2-1 was een feit.

Vrancken wou ingrijpen met de inbreng van De Camargo en Vranckx, maar nog voor het tweetal daadwerkelijk zijn intrede deed, bracht KVM zijn voorsprong weer op twee goals. Na een verre uittrap van Thoelen ging De Bock half onder de bal en mocht Druijf alleen op Bostyn af. De Nederlander werkte koeltjes af. Meteen het laatste wapenfeit van zijn wedstrijd.

De Camargo beslist spektakelmatch

Het duel leek zo ruim twintig minuten voor tijd gespeeld. Dat zou het zeker geweest zijn indien De Camargo kort na zijn invalbeurt de 1-4 had gemaakt, maar de spits miste alleen voor Bostyn. Dat deed ook Schoofs, nadat hij eerder al een afstandsschot naast had gemikt. Aan de overkant stond er met Bruno een echte goaltjesdief en op voorzet van Dompé verschalkte hij Thoelen vanuit een zeer scherpe hoek. Zo bleef het bibberen voor de thuisploeg, al konden ook zij rekenen op hun sluipschutter vooraan. Na mooi samenspel tussen Vranckx en Schoofs schoof de Braziliaanse Belg makkelijk zijn achtste van het sezioen voorbij Bostyn. Essevee kwam deze klap niet meer te boven. Seck dreigde nog, de ingevallen Shved idem, maar beide zonder succes. In de ultieme slotfase trok Kaboré Vossen nog onderuit, maar Bruno jaste de strafschop ver over het doel van Thoelen. Zo trok KVM na een aangenaam kijkstuk de driepunter verdiend over de streep en behoudt het een kans op Play-Off 2. Dury en co lieten een kans op zekerheid over Play-Off 2 liggen.

    Meer voetbalnieuws

    MEER OVER KV Mechelen