©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes Mechelen geen partij voor sterk Oostende

Kangoeroes Mechelen was in de heruitgave van de bekerfinale geen partij voor Oostende. Na twee weken inactiviteit omwille van een corona-uitbraak gingen de Maneblussers in de Winketkaai zwaar onderuit. Met 7 op 14 blijft Kangoeroes Mechelen, dat wel drie wedstrijden minder heeft afgewerkt, onderaan het klassement bengelen.

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Mechelen miste Terry Deroover (quarantaine) en Nick Celis (3X3 Team Belgium in Novi Sad). Oostende miste nog steeds het geblesseerde duo Simon Buysse en Haris Bratanovic en ook de nieuwe Amerikaan Kaleb Wesson. Die liep na quarantaine op training een knieblessure op.

De kustploeg startte furieus en liep met heerlijk collectief basketbal snel weg naar 5-18. “We waren defensief niet bij de les en Oostende strafte dat af,” zei coach Paul Vervaeck. De bekerwinnaar acteerde in het eerste kwart op een bijzonder hoog niveau. Het scoorde 8 op 8 bommen, waarvan drie van Pierre-Antoine Gillet en twee van Mario Nakic. Na het eerste schuifje flikkerde er na een demonstratie dan ook een reeds beslissende 11-44 bonus voor Oostende op het scorebord. Ook de tweede helft geen reactie van Kangoeroes Mechelen. Oostende bleef domineren en trok tegen een traag Kangoeroes met een 27-64 bonus naar de kleedkamer.

In het derde schuifje wel een remonte van de Maneblussers. Via Trevor Thompson en Idris Lasisi flikkerde er na een 23-11 tussenspurt een 50-75 tussenstand bij de start van het vierde schuifje op het scorebord. Oostende stopte in het slotkwart echter de remonte van Kangoeroes Mechelen. Olivier Troisfontaines en Amare Sylla scoorden (56-87) en in de slotminuten bleven de afgetekende cijfers uiteraard in het voordeel van de West-Vlamingen op scorebord fonkelen. Mario Nakic lukte voor Oostende (71-101) de century. Kangoeroes Mechelen kan nu een weekje de batterijen opladen en hopelijk ook Terry Deroover recupereren. Volgende week vrijdag trekt het naar Okapi Aalst. Het begin van een hels programma en twaalf matchen op vier weken (16 mei) en dus het einde van de reguliere fase.

Kangoeroes Mechelen-Oostende 73-104

Kangoeroes Mechelen: Loubry 8, Bogaerts 5, Van Oosterwyck 0, Kherrazi 7, Clark 14, Foerts 7, Lasisi 12, Thompson 18, Kok 2,

Oostende: van der vuurst 7, Schwartz 9, Troisfontaines 16, Mwema 4, Buysschaert 10, Gilmore 11, Nakic 12, Djordjevic 7, Gillet 14, Sylla 14

MEER OVER Kangoeroes Basket Mechelen

Meer sportnieuws