©  BELGA

Westerlo na gelijkspel tegen RWDM nu ook mathematisch uitgeteld voor tweede plaats

Nog maar eens een gelijkspel voor Westerlo. Het twaalfde al dit seizoen. In een aantrekkelijke eindeseizoenswedstrijd tegen RWDM haalde Westerlo tot twee keer toe een achterstand op. Met vier op achttien en zes wedstrijden op rij zonder overwinning zijn de Kemphanen nu ook mathematisch uitgeteld voor de tweede plaats.

Bart D’haene

Vorige week tegen Lierse K. stond Kurt Abrahams nog in de basis. Tegen RWDM haalde de vinnige Zuid-Afrikaanse middenvelder zelfs de selectie niet. Opnieuw een vreemde bokkensprong bij Westerlo. Baris Alici nam zijn plaats in het basiselftal over. Voor het overige gaf Bob Peeters het vertrouwen aan dezelfde tien die aan de aftrap stonden in de derby tegen Lierse K.

Het openingskwartier mocht er best zijn. In de eerste tien minuten liet topschutter Atabey Ciçek tot twee keer toe een vroege voorsprong liggen. Léo Seydoux zwierde de bal in de zevende minuut voor doel en doelman Jonathan De Bie reageerde attent op de kopbal van Ciçek. Twee minuten later strandde een schot van de Turkse spits op de rechterstaak. Igor Vetokele was te verrast om de bal in de rebound binnen te duwen. Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Kévin Nzuzi Mata strafte slecht uitverdedigen in de Westelse verdediging bijna af. Koen Van Langendonck dook zijn poging uit zijn doel. Halfweg de eerste helft was het toch raak voor RWDM. Mehdi Terki kreeg randje strafschopgebied te veel vrijheid en zijn schot ging net naast de rechterpaal binnen. Voor de Algerijnse middenvelder het eerste doelpunt van het seizoen.

 ©  BELGA

Vijf minuten voor de rust onderscheidde de 20-jarige Brusselse doelman Jonathan De Bie - in de wintermercato overgekomen van de beloften van Tottenham en gisteren voor de tweede keer op rij in het doel bij de Brusselaars - zich opnieuw op een kopbal van Ciçek. In het begin van de tweede helft vond Ciçek het welletjes. Hij nam een voorzet van Seydoux mooi aan en in de draai trapte hij zijn twaalfde doelpunt van het seizoen naast de linkerpaal binnen.

Lang kon Westerlo niet genieten van de gelijkmaker. In het geharrewar voor het doel van Van Langendonck bracht Glenn Claes in de rebound de bezoekers opnieuw op voorsprong. Van Langendonck ranselde een schot van Nicolas Rommens (ex-aanvoerder van Westerlo) uit zijn doel. Voor Bob Peeters het sein om drie verse krachten in de strijd te gooien. Het aandringen van de thuisploeg werd beloond. Een schot van Kader Keita week af via een verdedigend been en ging tussen de benen van een nochtans sterk keepende De Bie tegen de netten. In een spannende slotfase gingen beide ploegen op zoek naar het winnende doelpunt, maar het bleef bij een billijke 2-2.

 ©  BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio