©  BELGA

Wie kan zich dit weekend al verzekeren van de Play-Offs?

Dat Club Brugge als leider aan Play-Off 1 begint, wisten we al. Geen enkele andere club is momenteel zeker van zijn plek in de Play-Offs, maar dit weekend kan daar op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie al verandering in komen. We sommen voor u op voor welke teams de reguliere competitie al in een beslissende plooi kan liggen na dit weekend.

Thomas Cami

PLAY-OFF 1

Antwerp: Mits een overwinning op het veld van Moeskroen, is Antwerp na 33 speeldagen zeker van zijn plek in play-off 1. Ook een gelijkspel kan voldoende zijn, maar dan moet ofwel Anderlecht verliezen van Club Brugge, ofwel mag Oostende niet winnen van Beerschot. Indien Oostende verliest van Beerschot, is Antwerp ook automatisch geplaatst voor Play-Off 1, zelfs als het zelf verliest.

Racing Genk: Ook voor Racing Genk volstaat een overwinning in de Limburgse derby om zeker te zijn van Play-Off 1. Ook hier geldt dat een puntje volstaat, wanneer Oostende zijn wedstrijd niet kan winnen.

Anderlecht: Anderlecht kan enkel zeker zijn van Play-Off 1, als het zelf wint van Club Brugge en Oostende niet wint van Beerschot.

PLAY-OFF 2

Oostende: Indien KVO minstens een punt pakt tegen Beerschot, is het zeker van minstens deelname aan Play-Off 2.

Beerschot: Als Beerschot de drie punten pakt tegen Oostende, is het zeker van minstens Play-Off 2. Ook een punt kan al voldoende zijn voor Play-Off 2, maar dan mogen zowel Standard als Gent hun wedstrijd niet winnen.

Zulte Waregem: Als Zulte Waregem zelf de drie punten pakt tegen KV Mechelen, en Standard niet kan winnen van Eupen, mag Zulte zich opmaken voor minstens Play-Off 2.

OHL: Voor OHL moet het al serieus meezitten om dit weekend al zeker te zijn van Play-Off 2. Het moet zelf winnen, de wedstrijden Mechelen-Zulte en Gent-Charleroi moeten op een gelijkspel eindigen, én Standard moet verliezen van Eupen.

DEGRADATIE

Waasland-Beveren: Indien Waasland-Beveren dit weekend minder punten pakt dan Moeskroen, is het zeker van degradatie.

BARRAGES:

Moeskroen: Er is slechts 1 manier waarop de deelnemer van de barrages dit weekend al bekend zal zijn: als Kortrijk wint van Waasland-Beveren, Cercle wint tegen Leuven en als Moeskroen gelijkspeelt tegen Antwerp, dan is Moeskroen veroordeeld tot de barrages.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC