Schepen van Ondernemen Claude Marinower. 

Schepen van Ondernemen Claude Marinower. © Jan Van der Perre

Stad trekt half miljoen uit om innovatieve ondernemers te ondersteunen

Antwerpen -

De stad Antwerpen lanceert een nieuwe oproep voor ondernemingen die de stad op de kaart zetten via de opstart van innovatieve projecten. Schepen van Ondernemen Claude Marinower (Open Vld) trekt een budget van 500.000 euro uit om die bedrijven te ondersteunen.

Jonas Rosquin

De projecten die in aanmerking komen, zijn nieuwe oplossingen die passen in de digitale, circulaire, creatieve of gezondheidseconomie van de stad. Het moet gaan om innovatieve projecten die nog ontwikkeld moeten worden en operationeel kunnen zijn binnen de zes maanden na goedkeuring van de toelage. De geselecteerde kmo’s, die gevestigd moeten zijn in het arrondissement Antwerpen, hebben tot 24 april de tijd om hun project in te dienen en kunnen voor maximaal 75% gefinancierd worden door de stad. Het maximaal voorziene bedrag per onderneming is 100.000 euro.

Een jury met onafhankelijke experten zal de verschillende projecten beoordelen, begin juli zullen de geselecteerde kmo’s bekendgemaakt worden. “Deze oproep ligt in de lijn van onze vorige twee calls naar innovatieve oplossingen”, zegt schepen Claude Marinower. “Daaruit kwamen meer dan tweehonderd voorstellen en dat bood ons een grote bijdrage in het in kaart brengen van het creatieve en innovatieve ondernemerschap in de stad. Toen boden we ondersteuning aan onder meer AI-bedrijf Robovision en ondernemerswebsite Retail Detail.”

Coachingtrajecten op maat

Daarnaast pakt de stad uit met twee andere maatregelen om ondernemers op een gestructureerde manier te ondersteunen. Zo biedt de stad coachingstrajecten op maat aan, waarbij ervaren ondernemers startende zelfstandigen begeleiden bij onder meer het verfijnen van hun businessplan. Het uitgetrokken budget hiervoor bedraagt 150.000 euro.

Tenslotte trekt de stad 95.000 euro uit om in deze moeilijke coronatijden ondernemingen te helpen die netwerkevents willen organiseren. Organisatoren van zulke evenementen kunnen maximaal ondersteund worden voor 50% van de totale kosten van het evenement.

www.ondernemeninantwerpen.be

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio