Op het gedeelte langs de zijde van de woningen kan je vanaf dinsdag fietsen en wandelen. 

Op het gedeelte langs de zijde van de woningen kan je vanaf dinsdag fietsen en wandelen. © Mechelen in Beweging.

Indrukwekkende fietspuzzel vanaf dinsdag al stukje open

Mechelen -

De indrukwekkende fietspuzzel op de Leuvensesteenweg in Mechelen gaat komende dinsdag gedeeltelijk open voor het publiek. Vanaf dan kan je er aan de zijde van het station over fietsen en wandelen.

Dinsdag 13 april wijzigt de verkeerssituatie op de Leuvensesteenweg. Om de afwerking van het nieuwe kruispunt mogelijk te maken, komen er verkeerslichten en wordt er tijdelijk alternerend autoverkeer ingevoerd. Vrachtwagens van meer dan 7,5 ton mogen er niet meer door.

Het verkeer kan over het toekomstige rijvak aan de zijde van het station dat klaar is. Aan dezelfde kant is ook bijna de helft van de fietspuzzel gebouwd. “Fietsers en voetgangers krijgen een voorkeursbehandeling. Voor hen zijn er geen beperkingen. Aan de zijde van het station kunnen zij in beide richtingen ongehinderd over de fietspuzzel fietsen of wandelen”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Zwakke weggebruikers beschikken over een breedte van minstens drie meter om zich te verplaatsen. Een verschil met de huidige smalle doorgang aan de zijde van het Douaneplein. “Bovendien werden de toegangswegen tot de Fietspuzzel zodanig aangelegd dat de hellingsgraad maximaal 4,5% bedraagt”, vertelt Van Camp. De fietspuzzel maakt deel uit van de tangent, de nieuwe ontsluitingsweg tussen Mechelen-Zuid en de N15 (Nekkerhal). Volgens de huidige planning moet die eind dit jaar volledig afgewerkt zijn. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio