Het vaccinatiecentrum in Brasschaat. 

Het vaccinatiecentrum in Brasschaat. © Jan Brys

Vervoer op maat en gratis pendelbussen naar het vaccinatiecentrum

Brasschaat/Essen/Kalmthout/Kapellen/Wuustwezel -

De vijf gemeenten van de Eerstelijnszone Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel werkten een mobiliteitsplan uit om iedereen zo vlot mogelijk naar het vaccinatiecentrum aan het militair vliegveld te krijgen.

Voor wie minder mobiel is, wordt vervoer op maat aangeboden. Voor hen zijn er drie opties. In eerste instantie wordt gekeken of de Minder Mobiele Centrale van de eigen gemeente kan worden ingeschakeld. Als dat niet kan, zijn er nog de medewerkers van de gemeentediensten. Ten slotte kan een taxirit aan 5 euro worden aangeboden, heen en terug uiteraard.  

Wie graag met het openbaar vervoer komt, kan vanuit Kapellen op vertoon van de uitnodiging een gratis pendelbus nemen die via het station, de Hoogboomsteenweg en de Lage Kaart naar het vaccinatiecentrum rijdt. Er zijn onderweg tijdelijke haltes aangebracht. De inwoners van Essen en Kalmthout kunnen gratis met de trein naar het station van Kapellen om daar de pendelbus te nemen.

Wie vanuit Wuustwezel of Brasschaat komt, neemt de bus van De Lijn tot aan het kruispunt Bredabaan-Guyotdreef om daar op de gratis pendelbus te stappen.

Wie als minder mobiele gebruik wenst te maken van de Minder Mobielen Centrale kan contact opnemen met de infolijn van het vaccinatiecentrum, op het nummer 0800.59.056. (jbr)

MEER OVER Coronavirus