De stad roept de Mechelaars om op mee te werken aan de grootste bloemenweide van de Benelux. 

De stad roept de Mechelaars om op mee te werken aan de grootste bloemenweide van de Benelux. ©  Sven Van Haezendonck

Mechelen roept inwoners op om grootste bloemenweide van Benelux te maken

Mechelen -

‘Laat het gras maar groeien’, zingt Sam Gooris en dat is precies wat de stad Mechelen wil. Voor 1 mei maait ze de meeste van haar grasperken niet en ze roept inwoners op om hetzelfde te doen. “En maak er de grootste bloemenweide van de Benelux van”, luidt het.

Van de 59 hectare grasperken die de stad beheert, laat ze 47 hectare nog even lekker groeien. “Het gaat om 80% van het gras in onze perken, middenbermen en stroken. Dat zijn ongeveer zeventig voetbalvelden. Voor de meeste zijbermen wachten we zelfs tot 15 juni”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Natuur- en groenontwikkeling.

Mechelen steunt daarmee de campagne Bye Bye Grass, een burgerinitiatief. “We roepen de Mechelaar op om mee te doen en zo de grootste bloemenweide van de Benelux te maken. Onze parken en stadstuinen vormen samen het grootste potentieel aan natuur dat we hebben om snel de biodiversiteit te versterken. Door het gras iets langer te laten staan of door bloemenweides te zaaien, verhogen we de voedselbronnen voor tal van insecten, bijen en vlinders”, legt Princen uit.

De stad geeft zelf het goede voorbeeld en zaait op een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter bloemenweides in: onder meer op de Battelse-, Brusselse-, en de Leuvensesteenweg, maar ook in de Canadalaan in Muizen en in de Molenbeekstraat in Heffen. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio