Veronique Van Malder en Steven Teughels in de zaak Corifeo.

Veronique Van Malder en Steven Teughels in de zaak Corifeo. © Jan Brys

Steven Teughels en Veronique Van Malder bij de stock van Corifeo.

Steven Teughels en Veronique Van Malder bij de stock van Corifeo. © Jan Brys

1 / 2
thumbnail: Veronique Van Malder en Steven Teughels in de zaak Corifeo.
thumbnail: Steven Teughels en Veronique Van Malder bij de stock van Corifeo.

Interieurzaak Corifeo sluit na 12 jaar, Hammertime verkoopt inboedel

Brasschaat -

De bekende interieurzaak Corifeo, aan de Bredabaan tegenover het oude gemeentehuis, sloot na twaalf jaar de deuren. Veilinghuis Hammertime verkoopt de inboedel gespreid over acht veilingen.

Jan Brys

In 2008 startte Veronique Van Malder op de Bredabaan een winkeltje van tachtig vierkante meter. Twaalf jaar en twee verhuizingen later is Corifeo uitgegroeid tot een grote zaak met een oppervlakte van wel zeshonderd vierkante meter.

“De zin is verdwenen”, zo opent Veronique haar verhaal. “De retailmarkt is de laatste jaren grondig veranderd. De mensen doen meer en meer aan windowshopping en daarna bestellen ze de artikelen online. Ik had geen zin meer om mijn winkel nog langer als uitstalraam voor de leveranciers te laten dienen. Een webwinkel is ook geen optie, want ik heb ook geen zin om in een magazijn tussen de kartonnen dozen te eindigen”, gaat Veronique verder.

Kookavond

“Ik wilde in eerste instantie mensen samenbrengen. Zo organiseerden we bijvoorbeeld enkele keren een kookavond met de Ijslandse Dagny Ros Asmundsdottir. Dat was telkens een schot in de roos. Na twaalf jaar doet het me toch wel iets, ik ben er een beetje emotioneel door. Ik denk dat we toch wel iets hebben opgebouwd in Brasschaat. Uit een onderzoek bleek dat onze klanten soms van zeer ver kwamen. Ik wil de zaak hier in schoonheid afsluiten”, gaat Veronique verder.

“De komende maanden doe ik het rustig aan. Ik ga nog enkele opleidingen volgen. Intussen heb ik verschillende pilatesopleidingen gevolgd. Ik studeer weldra af als voedingsconsulente, bewegingstherapeut en yoga teacher. Ik denk eraan om in die richting iets te gaan doen”, besluit Veronique.

Steven Teughels van Hammertime stelde samen met Veronique meer dan tweeduizend loten samen. Op dit ogenblik kan daar al op worden geboden. “Wie wil, kan een mooie slag slaan. Het wordt een immense veiling. Er zijn kleine pakketjes met allerlei artikelen verzameld. Maar we hebben ook partijen fantasiejuwelen, kleding, schoenen, winkeldecoratie, verlichting en meer. We sluiten af op 20 april 2021”, concludeert Steven Teughels.MEER OVER Handelaars en horeca Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio