© gva

Uitslaande dakbrand richt ravage aan in woning

Muizen -

Een uitslaande dakbrand heeft vrijdagnamiddag grote ravage aangericht aan een woning in de Ter Doncklaan in Muizen (Mechelen). De bewoners konden zichzelf in veiligheid brengen. De brandweer bracht twee honden in veiligheid en zoekt nog naar twee katten. Het huis is onbewoonbaar.

LEES OOK: Uitslaande dakbrand maakt huis onbewoonbaar

Het vuur brak uit omstreeks 14.40u. “De bewoner merkte dat de stroom uitgevallen was. Hij zette een ladder tegen het dak waar de zonnepanelen liggen. Hij vermoedt dat daar iets misging”, zegt Michel Michiels, kapitein van de brandweerzone Rivierenland.

De bewoner probeerde het vuur nog zelf te doven. Toen de oproep bij de brandweer binnenliep, was er al sprake van een uitslaande brand. “We konden de rook zien opstijgen vanuit de post Nekker”, zegt Michiels. Een zwarte rookpluim was in de ruime omgeving te zien. Door de wind verspreidde het vuur zich snel over het hele dak.

De brandweer is met de grote middelen van de posten Mechelen en Putte ter plaatse. Om de interventie niet te hinderen, is de straat gedeeltelijk afgesloten. Omstreeks 15.30u was de brand onder controle. (svh, tdk)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio