Medewerkers van Buurtsport samen met schepen Abdrahman Labsir en een zwemcoach in het zwembad.

Medewerkers van Buurtsport samen met schepen Abdrahman Labsir en een zwemcoach in het zwembad. ©  Stad Mechelen

Kwetsbare kinderen leren zwemmen tijdens turbocursussen

Mechelen -

Kinderen uit kwetsbare gezinnen leren zwemmen tijdens turbocursussen. De Mechelse Zwemschool, die ze organiseert, werkt samen met Buurtsport om de kinderen te bereiken.

Tijdens de cursus probeert de zwemschool kinderen om kinderen op korte termijn zo veel mogelijk aan te leren. Dat gebeurt in kleine groepjes, ieder kind volgens zijn niveau. Tijdens de herfstvakantie vonden de cursussen al een eerste keer plaats en door het succes is dat tijdens de paasvakantie opnieuw het geval.

“We hebben ondertussen al heel wat kwetsbare kinderen stappen vooruit laten zetten in waterveiligheid, tot zelfs al leren zwemmen. Met de zwemschool hebben we zo een creatieve oplossing en aanbod gevonden in coronatijden”, vertelt Pieter-Jan van den Bon, coördinator van de Mechelse Zwemschool.

Mohamed Meftah, coördinator van Buurtsport Mechelen, geeft aan dat de samenwerking ook een meerwaarde is voor begeleiders. “Ze doen ervaring op in het zwembad. Wie weet, krijgen ze de microbe te pakken om zwemleraar te worden”, zegt hij. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio