Antwerp daagt Beerschot uit om vuil te rapen

Het moet niet altijd voetbal zijn. Spelers van voetbalclub Antwerp Maxime Le Marchand en Aurelio Buta ruilden vrijdag de bal even in tegen een afvalgrijper. Ze namen de fakkel over van de hoofdredactie van Gazet van Antwerpen om in hun buurt afval te rapen. De spelers van Antwerp dagen de ‘concullega’s’ van Beerschot uit om hetzelfde te doen.

Rebecca Van Remoortere

Er is genoeg afval te vinden rond het Bosuilstadion in Deurne, zo bleek vrijdagmiddag toen verdediger Maxime Le Marchand en flankspeler Aurelio Buta er met een grijper en een afvalzak op uittrokken in de buurt. Een paar leden van de Streetboys kwamen helpen. Dat is een ploeg van (ex-) dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematieken, ex-gedetineerden, die binnen de nationale competitie van Younited Belgium speelt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

The Great Old ging met plezier de uitdaging aan om de buurt proper te maken in het kader van de River Cleanup Challenge. Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA) ging als eerste in de ketting aan de slag op de Grote Markt. Hij riep daarop de hoofdredactie van Gazet van Antwerpen op om hetzelfde te doen. Hoofdredacteurs Kris Vanmarsenille en Frederik De Swaef daagden op hun beurt de spelers van Antwerp uit.

Die laatsten moesten niet lang nadenken over hun nominatie. “Wij geven de fakkel meteen door aan onze Antwerpse collega’s uit de Jupiler Pro League. Challenge accepted, Beerschot?”, klinkt het.

Beerschot accepteert uitdaging

Beerschot laat weten de uitdaging aan te gaan. “Ook wij gaan de buurt rond ons stadion opruimen met onze spelers Tom Pietermaat en Jan Van den Bergh”, laat de club van het Kiel weten. “Als ploeg in een heel stedelijke context beseffen we dat zwerfvuil een zwaar probleem is, ook wij willen de stad zo proper mogelijk houden. Na een drukke week, hebben we volgende week pas op zondag een wedstrijd. Volgende week moeten we dus zeker een moment vinden om afval te gaan rapen.”

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws