Het bestuur van Grobbendonk staat niet in het rijtje van gemeentebesturen die nog gelden tegoed hebben van het deze week failliet verklaarde I&O Auctions. Dat heeft het te danken aan schepen van Financiën Eric Van Meensel. 

Het bestuur van Grobbendonk staat niet in het rijtje van gemeentebesturen die nog gelden tegoed hebben van het deze week failliet verklaarde I&O Auctions. Dat heeft het te danken aan schepen van Financiën Eric Van Meensel. © MPH

Grobbendonk ontspringt dans na faillissement veilinghuis I&O Auctions

Grobbendonk, Turnhout -

Het lokale bestuur van Grobbendonk staat niet in het rijtje van gemeentebesturen die nog gelden tegoed hebben van het eerder deze week failliet verklaarde veilinghuis I&O Auctions uit Turnhout. “Veel heeft het evenwel niet gescheeld”, verklapt schepen van Financiën Eric Van Meensel (N-VA).

Marc Peeters

De gemeente Grobbendonk had nog nooit samengewerkt met een veilinghuis om oude spullen online te verkopen. “Maar omdat er eind vorig jaar enkele grotere stukken te verkopen waren die mogelijk enkele tienduizenden euro’s zouden kunnen opleveren, hebben we dat voor de eerste maal gedaan via de genoemde firma”, legt Van Meensel uit. Toen half januari de periode liep waarin biedingen konden worden uitgebracht, vernam Van Meensel - zelf advocaat en curator - dat de ondernemingsrechtbank een voorlopig bewindvoerder had aangesteld voor het veilinghuis.

“Dan gaan er meteen een paar alarmbellen af. We hebben onmiddellijk contact opgenomen met de bewindvoerder. Alles gewoon afblazen was één mogelijkheid, maar de bewindvoerder heeft zich geëngageerd om de verkoop voor de gemeente Grobbendonk onder zijn direct toezicht te laten verlopen. De gelden waarop de gemeente na aftrek van de kosten recht op heeft, zijn in de loop van februari op de rekening van de gemeente doorgestort.” En zo werd de zaak netjes afgesloten.

“De gemeente heeft alert gereageerd, al hielp het natuurlijk wel dat ik als curator onmiddellijk op de hoogte was van het voorlopig bewind van I&O Auctions” besluit Van Meensel.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio