Deze drie kinderen hebben het sprookjesbos ontdekt. 

Deze drie kinderen hebben het sprookjesbos ontdekt. © Leo Brouwers

Audiogids moet sprookjesbos-ervaring nog beter maken

Westerlo -

Toerisme Westerlo heeft van de coronacrisis gebruikgemaakt om nieuwe toeristische initiatieven te ontwikkelen. Geen grote evenementen, maar activiteiten voor families, gezinnen en vriendengroepjes die op individuele basis op een veilige manier kunnen gedaan worden. Nieuw in hun aanbod is de audiogids voor het sprookjesbos.

Leo Brouwers

“Door de coronacrisis hebben we het afgelopen jaar geen grote activiteiten meer kunnen organiseren”, vertelt Kristel Mariën van Toerisme Westerlo. “We hebben daardoor onze focus gelegd op familieactiviteiten. Bij de opening van het toeristisch seizoen zetten we elk jaar het sprookjesbos in de kijker. Dat gaan we ook dit jaar doen. In plaats van een activiteit van één dag hebben we een audiogids gemaakt die de ganse zomer door gebruikt kan worden. Voor de allerkleinsten (3-6 jaar) is een wandeling in het sprookjesbos in Westerlo de ultieme beleving met de spiksplinternieuwe audiogids van Izi.travel. Via die audiogids krijg je een interactief wandelparcours voorgeschoteld voor de perfecte gezins-, familie- of vriendenuitstap. Verhaaltjes, liedjes en opdrachten zorgen onderweg voor een ervaring om nooit te vergeten. Ook verloren lopen zal niet gebeuren, want de audiogids wijst de weg.”

Het vertrekpunt is jeugdherberg Boswachtershuis in de Papedreef in Westerlo. Je scant daar de QR-code in, opent de audiogids en je begint aan de wandeling van ongeveer 2 kilometer doorheen natuurgebied de Beeltjens langs verschillende sprookjesfiguren. Voor offline gebruik kan je op voorhand de audiogids downloaden op www.izi.travel/nl/belgie/westerlo/sprookjesbos.Tot en met 30 mei kan je ook nog deelnemen aan de Stabbelwandelingen in Westerlo, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal en Meerhout.

Toerisme Westerlo, 014 54 54 28
www.toerismewesterlo.be
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio