De oude meubelfabriek achter deze poort gaat tegen de vlakte. 

De oude meubelfabriek achter deze poort gaat tegen de vlakte. ©  Dirk Vertommen

Leegstaande meubelfabriek gaat tegen de vlakte voor bouw woningen

Mechelen -

De voormalige meubelfabriek Hima in de Belgradestraat in Mechelen-Zuid gaat onder de sloophamer. In de plaats komen vier nieuwbouwwoningen. De aannemer werkt ook het openbaar domein af.

Acht jaar geleden realiseerde Willemen Groep op Guldendal al een verkaveling met 29 woningen en verschillende appartementsgebouwen. Nu wil de aannemer daar nog vier gezinswoningen bijbouwen. Daarvoor moet hij eerst nog de leegstaande meubelfabriek afbreken. Eens het terrein van ongeveer 1.700 vierkante meter braak ligt, kan het worden verkaveld.

“De loten vervolledigen een huizenrij in de Goudleerstraat die overgaat in het Ambachtenplein”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Ruimtelijke Ordening. Om de kavels te ontsluiten, moet Willemen ook het openbaar domein aanleggen, inclusief riolering. Op die manier wordt het Ambachtenplein voort aangelegd en worden ook de Albast- en de Goudleerstraat afgewerkt. Voor fietsers en voetgangers komt er een publieke doorsteek tussen het plein en de Belgradestraat.

Het project vormt het sluitstuk van de verkaveling op de site Guldendal. In het gebied tussen de Brusselsesteenweg en het kanaal Leuven-Dijle vlak bij het station zijn er nog meer ontwikkelingen bezig. svh

MEER OVER Wonen in Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio