Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © Robin Fasseur

Twintig sluikstorters op heterdaad betrapt

Antwerpen -

Drie zwarte zetels, houten planken van een kast en een kinderbad. Dat is de buit van een gerichte politieactie tegen sluikstort in stad Antwerpen. Met voet-, fiets- en autopatrouilles kon de Antwerpse politie maar liefst twintig sluikstorters op heterdaad betrappen.

(nelo)

vanaf 18 uur tot ‘s avonds laat was een gerichte actie geweest tegen sluikstort in de omgeving van de Offerandestraat, Sint-Elisabethstraat, Dambruggestraat en de Diepestraat. Ploegen van het wijkteam City die in burger werkte, gingen samen de strijd tegen sluikstort aan met medewerkers van Stadstoezicht van Stad Antwerpen. Er werd cameratoezicht gehouden met het oog op sluikstorters op heterdaad te kunnen betrappen.

De sluikstorters kwamen onder meer drie zwarte zetels dumpen op de stoep aan de Dambruggestraat en vijf houten schabben en zijplanken van een kast in de Offerandestraat. Iemand kwam ook een kinderbad storten. Anderen lieten dan weer plastieken zakjes vol afval achter of boden hun huisvuil verkeerd aan. Wie betrapt werd, kreeg een GAS-boete.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio