©  Isosport

Beerschot kan dit weekend zeker zijn van Play-off 2, zelfs als het verliest

Beerschot heeft gisteren een gouden zaak gedaan in de strijd om de felbegeerde play-offtickets. De mannen van ’t Kiel hebben hun lot over deelname aan Play-off 2 nog steeds in eigen handen. Zelfs deelname aan Play-off 1 behoort nog steeds tot de mogelijkheden, al zou daarvoor wel een half mirakel nodig zijn. Wij hebben de verschillende scenario’s voor jullie uitgeschreven.

kofr, sks

COMMENTAAR. De kers op de taart voor Beerschot

Om het kort samen te vatten: nog één keer winnen en Play-off 2 is binnen. Zaterdagavond kan het ook al prijs zijn, nog voor Beerschot zelf in actie is gekomen. Als Beerschot in de laatste twee duels niet meer kan winnen, wordt het rekenen en zijn de Mannekes afhankelijk van de resultaten van een heleboel andere ploegen.

Wanneer speelt Beerschot Play-Off 1?

  • Als Beerschot 6 op 6 pakt tegen KV Oostende (T) en Standard (U) en Anderlecht maximaal één punt pakt tegen Club Brugge (T) en Sint-Truiden (U) OF Racing Genk het seizoen afsluit met 0 op 6 tegen STVV (T) en Antwerp (U).

Wanneer speelt Beerschot Play-Off 2?

  • Als Standard vrijdag verliest op Eupen, Gent – Charleroi op een gelijkspel eindigt en KV Mechelen niet wint van Zulte Waregem is Beerschot zaterdagavond al zeker van Play-off 2, nog voor het zelf gespeeld heeft.
  • Bij 3 op 6 is Beerschot altijd zeker van een ticket voor Play-Off 2. Met andere woorden: als Beerschot zondagavond op eigen veld wint van KV Oostende, dan eindigt het altijd bij de eerste acht.
  • Bij 1 of 2 op 6 voor Beerschot moeten Standard en AA Gent al twee keer winnen om in het klassement over Beerschot te springen. KV Mechelen en Charleroi kunnen Beerschot dan nooit meer inhalen. Zulte Waregem heeft dan nog minstens één zege nodig, OHL minstens 4 op 6. Met andere woorden: 1 of 2 punten in de laatste twee wedstrijden zou voor Beerschot in verschillende scenario’s nog steeds voldoende kunnen zijn.
  • Bij 0 op 6 is Beerschot erg afhankelijk van de resultaten van Zulte Waregem, OHL, Standard, AA Gent, Charleroi en KV Mechelen.
 

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws