Deze lichte vrachtwagen vervoerde meer dan zes ton bouwafval. Dubbel zoveel als toegelaten. 

Deze lichte vrachtwagen vervoerde meer dan zes ton bouwafval. Dubbel zoveel als toegelaten. © Politie Mechelen-Willebroek

Lichte vrachtwagen vervoert drie ton bouwafval te veel

Willebroek -

De lokale politie heeft woensdag in Willebroek bij een controleactie op zwaar vervoer een vrachtwagen met meer dan zes ton bouwafval uit het verkeer geplukt. Het voertuig was meer dan drie ton overladen en ook niet in orde om op de openbare weg te rijden.

Leo De Nijn

De politie heeft tijdens de actie zes voertuigen grondig gecontroleerd. Bij drie voertuigen werden allerlei inbreuken vastgesteld.

De zwaarste overtreder was een bestuurder van een lichte vrachtwagen. “De chauffeur kon alleen een rood keuringsbewijs voorleggen waarmee het verboden is om op de openbare weg te rijden. Een uitzondering wordt wel gemaakt om naar een garage voor een herstellingen te rijden of zich aan te bieden bij de technische controle”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Zwaar overladen

De bestuurder kon alleen het keuringsbewijs ‘Interdit a la Circulation’ voorleggen en daarmee mag hij niet op de weg rijden. “Het voertuig was zwaar overladen. Er werd in totaal 6.474 kilogram bouwafval vervoerd, waardoor het maar liefst 3.074 kilogram overladen was. Onze manschappen stelden ook meerdere zichtbare defecten vast. Het voertuig werd geïmmobiliseerd. De bestuurder moest het laten takelen. Zijn keuringsbewijs werd ingetrokken en hij zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden”, zegt de hoofdinspecteur.

Geen begeleidingsvoertuigen

De politie zette ook een uitzonderlijk transport van 48 ton aan de kant. De bestuurder reed niet op de voorgeschreven reisweg en er ontbraken de nodige veiligheidstoebehoren. Het voertuig werd ter plaatse aan de ketting gelegd tot het in regel was. De chauffeur kreeg ook een boete van 1.450 euro.

Een bestuurder met aanhangwagen, waarvan de lading grond tot ver boven de wanden lag, kreeg een boete van 116 euro. De man moest terugrijden naar de plaats waar hij zijn vracht was gaan ophalen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio