Mechelaar Carl Pauwels is directeur van het nieuwe woonzorgcentrum Rembertus, waar de bewoners van Windekinds naartoe verhuisden. 

Mechelaar Carl Pauwels is directeur van het nieuwe woonzorgcentrum Rembertus, waar de bewoners van Windekinds naartoe verhuisden. ©  Dirk Vertommen

Bewoners verouderd Windekinds verhuizen naar nieuwbouw Rembertus

Mechelen -

Het verouderde woonzorgcentrum Windekinds in het centrum van Mechelen heeft na meer dan dertig jaar de deuren gesloten. De 54 bewoners en 33 personeelsleden verhuisden naar de nieuwbouw van Rembertus in Mechelen-Zuid, het gevolg van een bijzondere samenwerking.

Sven Van Haezendonck

Bevoegde diensten van de Vlaamse overheid bestempelden Windekinds in de Lange Heergracht als “een sterk verouderde voorziening met gebrekkige infrastructuur.” Vulpia, sinds 2018 uitbater van het woonzorgcentrum, was zich daar bewust van. Het werkte aan een nieuwbouwproject in de Raghenowijk, maar dat kwam niet van de grond. Begin dit jaar sloot Vulpia een overeenkomst met de collega’s van Armonea om de uitbating van Windekinds over te dragen aan Rembertus, het nieuwe woonzorgcentrum van Armonea op de Brusselsesteenweg.

Beide groepen legden het dossier voor de overdracht ter goedkeuring voor aan het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. “Het is een voorbeeld van een mooie samenwerking waarbij het belang van de bewoners en de medewerkers primeert. Op 1 april zijn de laatste bewoners van Windekinds verhuisd naar Rembertus”, vertelt Jannes Verheyen, woordvoerder van Armonea.

In Rembertus verblijven de 54 bewoners van het voormalige Windekinds tegen dezelfde prijs. “Daarvoor krijgen ze een gloednieuw woonzorgcentrum”, zegt Verheyen. Ook alle 33 medewerkers konden er aan de slag. “Met behoud van hun loonvoorwaarden en anciënniteit”, klinkt het.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio