©  BELGA

Mark Cavendish baalt na Scheldeprijs: “Patrick Lefevere verwacht dat we winnen”

Voor Deceuninck-Quick-Step was het niet de beste namiddag in de Scheldeprijs. Mark Cavendish was dan ook teleurgesteld: “Ik won deze wedstrijd al 3 keer, maar we lieten het wat hangen vandaag.”

Thomas CamiBron: BELGA

LEES OOK:

Voor Cavendish is de Scheldeprijs een speciale wedstrijd. “Een overwinning voor het team was iets idealer geweest, maar hier komen is altijd leuk. Ik won deze wedstrijd 3 keer, en een nieuwe overwinning zou hier fantastisch geweest zijn. We willen graag winnen, en Lefevere verwacht dat ook van ons. Ik ben redelijk teleurgesteld. We hebben genoeg jongens die de controle kunnen nemen, maar we lieten het wat hangen vandaag.”

Cavendish zag hoe ploegmaat Sam Bennett werd afgetroefd door Philipsen. “Bennett ging naar links, terwijl Philipsen dan van rechts kwam. Ik zag het voor mij gebeuren, en ik besloot om me afzijdig te houden zodat Sam kon gaan, want hij heeft enorm sterke sprintersbenen en hij was onze beste optie. Maar het werkte niet goed vandaag.”

Sam Bennett: “Versnellen zat er niet meer in”

In de Oxyclean Classic Brugge-De Panne liet Sam Bennett vorige maand Jasper Philipsen nog achter zich, woensdag tijdens de Scheldeprijs werden de rollen omgedraaid. Bennett werd nochtans mooi op sleeptouw genomen door Michael Morkov maar tegen een snellere Jonas Rickaert met Jasper Philipsen in zijn wiel had de Ier geen passend antwoord klaar.

“Die mannen van Alpecin-Fenix deden het zoals het staat in het sprintboekje”, erkende Bennett na afloop. “Zij kwamen met meer snelheid uit onze rug. Versnellen zit er dan niet echt meer in. Misschien kwamen wij wel een mannetje tekort in de finale.”

De ploeg Deceuninck-Quick.Step was dé te kloppen ploeg voor aanvang van de wedstrijd, zeker als je start met sprinters als Sam Bennett en Mark Cavendish in de rangen.

“Het is op die manier niet gemakkelijk koersen”, sakkerde Bennett. “Iedereen kijkt naar ons in de finale en eigenlijk de gehele koers. Tijdens de allerlaatste ronde zakte het tempo wat waardoor mijn spieren begonnen af te koelen. Dan is het lastig om in volle sprint weer in gang te schieten. Ik maakte simpelweg een mindere dag mee.”

De Ier haalde dit jaar wel al zijn gram met zeges in twee ritten van de UAE Tour, twee etappes in Parijs-Nice en de Oxyclean Classic Brugge-De Panne

MEER OVER Scheldeprijs

Meer sportnieuws