Anke en Kris, de ouders van Cis, hopen op honderd inschrijvingen. 

Anke en Kris, de ouders van Cis, hopen op honderd inschrijvingen. © Erik Van Eycken

Cis4ever organiseert onlinequiz ten voordele van Kom op Tegen Kanker

Bonheiden, Mechelen -

Om tijdens corona alsnog geld in te zamelen voor kankeronderzoek, organiseren de ouders van de drie jaar geleden overleden Cis (12) samen met een pak familieleden en vrienden vrijdag om 19 uur een onlinequiz onder de noemer Kwis 4 Cis. Ze hopen minstens op honderd inschrijvingen.

Erik Van Eycken

Een groep van mensen, waaronder Anke Gooijer en Kris Ceustermans, de ouders van Cis, heeft zich goed voorbereid en organiseert vrijdag voor de eerste keer een onlinequiz. “Het is tijdens deze coronaperiode niet evident om alsnog een leuk initiatief te organiseren en geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. De loop- en fietsactiviteiten die normaal zouden plaatsvinden, kunnen om evidente redenen niet doorgaan”, zegt Anke.

Toen vriendin en initiatiefneemster van de quiz Kathleen Boogmans het idee van een onlinequiz lanceerde, aarzelden Anke en Kris. “Want hoe zouden we dit technisch tot een goed einde brengen? We hebben hier weinig tot geen ervaring mee. Dankzij het fantastische team achter ons, kunnen we het toch realiseren. Kathleen, Koen, twee tantes Ine en Inne, Steven, Johan, Jo, Kris en Pascale hebben bergen werk verzet.”

Cis overleed drie jaar geleden. 

Cis overleed drie jaar geleden. ©  rr

Inmiddels staat de inschrijvingsteller op negentig. “Er zijn een pak ploegen uit het Mechelse, uit Bonheiden, maar ook uit de Kempen waar mijn man Kris opgroeide. Onze try-outs liepen alvast op wieltjes.”

Bekende voetballers

Naast vrienden, sympathisanten en familieleden die hier en daar ook een filmpje opnamen, krijgen Kris en Anke ook steun van enkele bekende gezichten. Zo was er eerder deze week al een videoboodschap van voormalig KV Mechelen-speler Seth De Witte en stelt Tim Matthys digitaal een vraag op de quiz. “Daar komt vrijdag nog een voormalige profvoetballer bij, zijn naam blijft echter tot op het laatste moment geheim”, zegt Anke glimlachend.

Het inschrijvingsgeld per ploeg of bubbel bedraagt 15 euro. “De winnaar krijgt gratis een week lang een hottub voor acht personen in de tuin gesponsord door Michel, de nonkel van Cis die een Hottub-centrale heeft. Andere prijzen zijn onder meer een gesigneerd T-shirt van KV Mechelen, drankbonnen van café Welkom in Noorderwijk en bonnen voor onze stoofvleesactie aan de Krankhoeve op 28 augustus, die hopelijk op een normale manier kan plaatsvinden.”

De organisatie wil graag minstens honderd inschrijvingen. “Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden tot vrijdagmiddag 12 uur. We sturen een link, deelnemen is erg makkelijk”, besluit Anke.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio