© JW

Huisvuilophaling krijgt vorm: Rumst voorziet wieltjes onder containers

Rumst -

De huisvuilophaling via het diftarsysteem en de containers was afgelopen gemeenteraad opnieuw een discussiepunt. Het nieuwe systeem zorgt bij burgers voor wat vragen waarvoor een oplossing werd gezocht.

De huisvuilophaling via het diftarsysteem loopt letterlijk nog niet overal op wieltjes. Tijdens de gemeenteraad gaf schepen Geert Van der Auwera (CD&V) aan dat de nieuwe ophalers met hun wagen in een aantal landelijke straten niet tot aan de huizen geraken. Aan die bewoners wordt gevraagd hun containers tot aan de voorzijde van de straat te brengen.

Nogal wat inwoners klagen dat de kleinere containers (40 liter) geen wieltjes hebben, zoals dat bij de grotere van 70 liter wel het geval is. Ze een eindje sjorren is niet voor iedereen makkelijk.

De gemeente richtte daarom de vraag aan Igean om de mogelijkheid te voorzien om de kleinere containers toch ook rolbaar te maken. Blijkbaar kwam diezelfde vraag nog van andere gemeentebesturen. In ieder geval biedt de intercommunale nu een oplossing aan. Want vanaf 12 april kunnen inwoners die dat wensen gratis wieltjes afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis op het Kon. Astridplein 12. Wanneer ze deze zelf kunnen monteren, is hiervoor geen afspraak nodig. Wanneer hulp nodig is, is wel een seintje vooraf gewenst via de buurtzorglijn (03-880.00.11).

Tot slot bevestigde de schepen dat men bij Igean werkt aan een app waardoor iedereen het resterende saldo op de rekening van de huisvuilophaling kan raadplegen. jw

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio