©  Rob Engelaar

Medewerkster fiscus blijft in de cel: “Onnoemelijke stommiteit begaan”

Antwerpen -

De raadkamer heeft de aanhouding van een 41-jarige bediende van de FOD Financiën met een maand verlengd. De vrouw geeft toe info uit het Rijksregister te hebben opgezocht voor een ex-vriend.

Sam Reyntjens

De 41-jarige Nathalie D. werkt al meer dan twintig jaar voor de FOD Financiën. Vorige week werd ze thuis opgepakt door speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP). Uit berichten die de speurders bemachtigd hadden tijdens het kraken van Sky ECC bleek dat de vrouw info uit het Rijksregister had opgezocht, info die daarna tussen vermeende drugscriminelen gedeeld werd en waarvoor iemand zich liet betalen.

Na haar arrestatie verklaarde D. dat ze voor haar ex-vriend een adres had opgezocht. “Ze beseft nu dat ze een onnoemelijke stommiteit begaan heeft”, reageerde haar advocaat Johan John Mees na afloop van de raadkamer. “Mijn cliënte is niet betrokken in een of ander drugsverhaal. Ze heeft een verzoek van haar ex ingewilligd, een man die in haar ogen ook totaal geen cokebaron is.”

Mees vroeg de vrijlating omdat zijn cliënte haar medewerking aan het onderzoek verleent. De raadkamer besliste echter de aanhouding van de vrouw met een maand te verlengen. Speurders van de FGP zullen in de tussentijd alle opzoekingen die Nathalie D. deed controleren. Zo wil de onderzoeksrechter uitvlooien of de vrouw nog adressen of gegevens opgezocht heeft die ze niet nodig had voor haar werk.

De afgelopen weken en dagen werden al verschillende verdachten opgepakt die informatie uit databanken van politie, parket, het Rijksregister en andere computersystemen gelekt zouden hebben naar het criminele milieu. Onder meer een medewerkster van het Stuivenbergziekenhuis, een hoofdinspecteur van het drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie, een jonge vrouw die in een Antwerps districtshuis werkt en een parketmedewerkster werden opgesloten in de gevangenis.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Operatie Sky