AWV gaat werken uitvoeren aan beide liften van de Kennedytunnel. Omdat er momenteel eenrichtingsverkeer geldt op de trappen, gaat de tunnel volledig dicht. 

AWV gaat werken uitvoeren aan beide liften van de Kennedytunnel. Omdat er momenteel eenrichtingsverkeer geldt op de trappen, gaat de tunnel volledig dicht. ©  Joris Herregods

Fietserstunnel gaat week lang volledig dicht

De fietserstunnel onder de Schelde naast de Kennedytunnel gaat volledig dicht voor alle gebruikers in de tweede week van de paasvakantie van maandag 12 tot en met vrijdag 16 april. Agentschap Wegen en Verkeer zal dan onderhoudswerken uitvoeren.

AWV gaat vijf dagen lang onderhoudswerken uitvoeren aan beide liften van de Kennedy-fietstunnel. De zogenaamde zweefkabels van de liften zijn aan vervanging toe.

Omdat er in het kader van de coronamaatregelen momenteel enkelrichtingsverkeer geldt op de trappen van de Kennedytunnel, wordt de koker tijdens de periode van de werken volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen de Schelde oversteken via het veer of eronderdoor via de Sint-Annatunnel.

AWV kiest er voor om de klus te klaren tijdens de paasvakantie om de hinder voor het woon-werkverkeer zo veel mogelijk te beperken.

De reeds lopende werkzaamheden aan de liftdeuren in de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) worden naar verwachting nu vrijdag afgerond. Indien die werken zouden uitlopen, worden de werken aan de liften van de Kennedytunnel uitgesteld.

De werken aan de liften van de voetgangerstunnel zouden tegen eind deze week moeten zijn afgerond. 

De werken aan de liften van de voetgangerstunnel zouden tegen eind deze week moeten zijn afgerond. ©  Sam Reyntjens

 joro

MEER OVER Mobiliteit stad & rand