Op de Brusselsesteenweg liggen er nu comfortabele en veilige fietspaden in rood asfalt. 

Op de Brusselsesteenweg liggen er nu comfortabele en veilige fietspaden in rood asfalt. ©  Dirk Vertommen

Nieuwe fietspaden zijn (bijna) klaar

Mechelen, Muizen -

De voorbije weken liepen er in Mechelen verschillende werven voor nieuwe fietspaden. Enkele zijn (bijna) klaar om over te fietsen.

“De aannemers hebben echt hun best gedaan om nog voor de paasvakantie een aantal werken klaar te krijgen”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken. In de wijk Otterbeek is over een afstand van zo’n 250 meter een nieuw fietspad afgewerkt tussen de Tivolilaan en de fietstunnel onder de R6.

Op de Brusselsesteenweg (N1) vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het gedeelte tussen de Kruisbaan en de Abeelstraat en vanaf daar tot aan brasserie Passade. Na decennia zijn de beruchte moordstrookjes er eindelijk verdwenen. “Je kunt er nu al genieten van tweemaal 600 meter prachtige fietspaden in asfalt. Ook de voetpaden zijn er vernieuwd”, vertelt Princen. In de week van maandag 19 april moet de werf helemaal afgerond zijn.

Beton ruimt plaats voor asfalt

In de Grote Nieuwedijkstraat vervangt een aannemer vanaf maandag 12 april de betonnen fietsstroken tussen de Nekkerspoel- en de Paardenkerkhofstraat door asfalt. Vanaf volgende week dinsdag 13 april gaat ook al een gedeelte van de nieuwe fietspuzzel op de Leuvensesteenweg open voor fietsers en voetgangers. Op die manier kan Mechelen in Beweging de fietspuzzel aan de zijde van het Douaneplein afwerken.

Begin mei moet ook de nieuwe Ronaldobrug in Muizen toegankelijk zijn voor zwakke weggebruikers. Infrabel investeerde er in een ruime doorgang van meer dan 2 meter. Einde mei gaat de brug open voor alle verkeer.

 

 ©  Dirk Vertommen

svh

MEER OVER Mobiliteit Mechelen