Politie neemt inboedel van telefoonwinkel in beslag: “Ernstige aanwijzingen van frauduleuze praktijken”

De Antwerpse politie heeft dinsdag de inboedel van een telefoonwinkel in Antwerpen-Noord in beslag genomen. De politie verdenkt de uitbater ervan zich in te laten met frauduleuze handelspraktijken. Eerder werd ook al een winkel op het Kiel verzegeld en leeggehaald.

Het onderzoek naar de winkels startte al in 2020. “Toen bezochten speurders van de Directe en Indirecte Financiële Aanpak (DIFA) van het KALI-team twee telefoonwinkels, een in Antwerpen-Noord en een tweede op het Kiel. Naar aanleiding van die controle zijn de panden in opdracht van het Antwerpse parket verzegeld”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Het onderzoek leverde een aanzienlijk fraudedossier op. “In de twee telefoonwinkels van dezelfde uitbater werden ernstige aanwijzingen aangetroffen van het verwerven van een niet legale omzet”, stelt Bruyns.

FinShop

Eerder namen de speurders in opdracht van het Antwerpse parket al alle goederen in beslag in de Abdijstraat op het Kiel, dinsdag werd de winkel in de Offerandestraat in Antwerpen-Noord leeggehaald. “Het gaat om gsm’s, gsm-accessoires, klein elektro, kabels en speelgoed. Alle goederen die aanwezig waren binnen de vennootschap waartoe de twee telefoonwinkels behoren”, verduidelijkt de politie. De spullen worden later te koop aangeboden door de FinShop.

Sinds de oprichting van het Kali-team in 2018 werden al verschillende telefoonwinkels, meestal in Antwerpen-Noord, verzegeld omdat er aanwijzingen zijn dat ze criminele activiteiten faciliteerden. Bij de invallen werd de boekhouding steeds in beslag genomen om volledig uitgepluisd te worden door de speurders van DIFA.

 

 © Politie Antwerpen

 

 © Politie Antwerpen 

 

 © Politie Antwerpen 

 

 © Politie Antwerpen 

 

 © Politie Antwerpen 

 jtp, sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio