Reconstructie van roofmoord op Christine (70) in Bonheiden

Bonheiden -

De Mechelse onderzoeksrechter houdt woensdag een reconstructie van de roofmoord op de 70-jarige Christine Verbeiren, in haar villa in de De Selliers de Moranvillelaan in Bonheiden. De vrouw werd een jaar geleden brutaal om het leven gebracht en onder meer van haar auto beroofd. Kort na de moord kon de politie al een 20-jarige verdachte oppakken.

Het is die 20-jarige - een man met Angolese roots uit Bonheiden - die vandaag aan onderzoeksrechter Kris Lavens moet tonen wat er zich begin mei afspeelde in de woning van de 70-jarige alleenstaande vrouw. De man hield tijdens het onderzoek lange tijd de lippen op mekaar, maar zou ondertussen toch één en ander verduidelijkt en bekend hebben aan de speurders.

Christine Verbeiren werd in haar woning aangevallen door de hoofdverdachte. Het slachtoffer zou messteken hebben gekregen en werd nadien voor dood achtergelaten in de kelder. De dader zou niet alleen hebben gehandeld. Het gerecht pakte enkele maanden na de feiten ook een andere inwoner van Bonheiden op. Wat zijn rol precies is bij de zaak, zal ook moeten blijken uit de reconstructie.

Na het geweld op Christine zou de Angolees er met de bankkaart en auto van de vrouw vandoor zijn gegaan. Hij zou onder meer in het Brusselse bij een tankbeurt zijn opgemerkt. Hij zit ondertussen al bijna een jaar in de cel.

De buurt van de villa in de De Selliers de Moranvillelaan is door de politie afgesloten voor de reconstructie. Die zal wellicht enkele uren in beslag nemen.

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De Weerdt 

 

 © Joren De Weerdt 

 tdk

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio