Afgelopen vrijdag vielen speurders binnen in de woningen van prominente leden van Outlaws MC en in enkele clublokalen. 

Afgelopen vrijdag vielen speurders binnen in de woningen van prominente leden van Outlaws MC en in enkele clublokalen. © Tom palmaers

Aangehouden Outlaw krijgt elektronisch toezicht

Mechelen -

De raadkamer in Mechelen heeft dinsdag de aanhouding van een lid van motorclub Outlaws bevestigd. Hij blijft aangehouden, maar krijgt wel een enkelband. De man belandde vrijdag in de cel na een grote wapenvondst.

LEES OOK: Wapenarsenaal gevonden bij motorclub Outlaws: “Om zich te kunnen verdedigen tegen Hells Angels”

De raadkamer zou dinsdag beslissen over de verdere aanhouding van drie Outlaws. Twee advocaten vroegen namens hun cliënten evenwel uitstel omdat ze meer tijd nodig hadden om het dossier te bestuderen. Van één persoon werd de zaak dus wel behandeld. Hij kreeg te horen dat hij aangehouden blijft, maar wel onder elektronisch toezicht. Zijn advocate wou na afloop geen commentaar kwijt.

De drie Outlaws worden ervan beticht lid te zijn van een criminele organisatie en van verboden wapenbezit.

Afgelopen vrijdag vielen speciale eenheden en leden van de FGP Antwerpen binnen op dertien plaatsen in de ruime omgeving van Mechelen. Het ging om woningen van leden van Outlaws MC en in clublokalen. Er werden onder meer een handgranaat, een twintigtal handvuurwapens en een kalasjnikov in beslag genomen.

Het onderzoek kwam er eind november na de ontdekking van een wapenarsenaal in een garagebox. Toen werden nog eens 24 granaten en tal van vuurwapens gevonden. Vrij snel kon toen de link met de Outlaws worden gelegd en startte er een gerechtelijk onderzoek.

De twee Outlaws die uitstel vroegen, verschijnen ofwel vrijdag ofwel volgende dinsdag voor de raadkamer. tdk

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio