Algemeen manager Miguel Bethuyne en bestuurder Didier Kerckhof in de nieuwe Euro Shop in Mechelen. 

Algemeen manager Miguel Bethuyne en bestuurder Didier Kerckhof in de nieuwe Euro Shop in Mechelen. ©  Dirk Vertommen

Nieuwe Euro Shop opent de deuren in voormalige Carrefour

Mechelen -

In de voormalige Carrefour in Mechelen-Noord opent woensdag een vestiging van Euro Shop, een non-food retailer. Bij de productkeuze houdt de keten rekening met het aanbod in de binnenstad. De winkel is ook op zondag open.

De vestiging in de Oscar Van Kesbeeckstraat is de eerste van Euro Shop in de provincie Antwerpen. Het heeft vooral in Oost- en West-Vlaanderen al een bekende naam. Voor de nieuwe winkel is het voormalige warenhuis helemaal verbouwd. Op een oppervlakte van ongeveer zesduizend vierkante meter vinden klanten er meer dan 160.000 verschillende producten.

“Onder één dak vinden ze voor iedereen binnen het gezin het nodige terug”, zegt Miguel Bethuyne, algemeen manager van Euro Shop. “We denken hierbij aan speelgoed, school- en kantoormateriaal, tuinmeubelen, doe-het-zelf producten en huishoudartikelen, maar ook accessoires voor de auto, fietsen, multimedia en baby- en verzorgingsproducten.”

Synergie met binnenstad

Bij de productkeuze is ook rekening gehouden met de nabijheid van de winkelstraten in het centrum. “We verkopen bijvoorbeeld wel werkkledij, maar geen ander textiel. Wij willen graag synergie creëren met de binnenstad”, legt Bethuyne uit.

Tijdens de week is de winkel open van 9 tot 18u30, op zaterdag en zondag tot 18u. Dinsdag is de sluitingsdag. Om alles veilig te laten verlopen en om wachtrijen te voorkomen, moeten klanten zich online registeren via de website.

Parkeerplaatsen zijn er voldoende, want voortaan zijn enkel klanten nog welkom op de voormalige Carrefourparking. “De parking is enkel toegankelijk tijdens de openingsuren van de winkels”, klinkt het. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio