©  BELGA

Noodweer geen spelbreker voor Scheldeprijs, ‘Cav’ gaat voor vierde zege

De Scheldeprijs 2021 wordt geen plezierritje. Met windkracht vier uit het noordwesten, vergezeld van sneeuwregen en hagel belooft het een loodzware editie te worden. Een editie waar Mark Cavendish aan de start verschijnt. De Brit kan zijn vierde eindzege pakken in Schoten.

gvdl, havg

“Het weerbericht wordt permanent opgevolgd maar voorlopig wordt er nog niets aan het parcours gewijzigd”, aldus voorzitter Jack Vissers dinsdagmiddag voor de start van de ploegleidersvergadering. “In overleg met de juryvoorzitter zullen we de toestand doorlopend evalueren. Het Weather Protocol biedt heel wat mogelijkheden: startplaats wijzigen, parcours inkorten of aanpassen tot zelfs annulatie. Maar voorlopig wijzigt er niets.”

Het grootste probleem zal de wind zijn. Het Nederlandse KNMI voorspelt over het ganse land een krachtige wind met in de kustgebieden kans op hevige rukwinden. Vooral die zouden de veiligheid van de renners in het gedrang kunnen brengen. De windsterkte en de verwachte sneeuwregen gaan voor een gevoelstemperatuur zorgen die het vriespunt benadert, wat ongetwijfeld een impact zal hebben op het wedstrijdverloop.

Nummer vier voor Cavendish?

Bij Deceuninck - Quick-Step rekenen ze op sprinter Sam Bennett voor de eindzege. “Sam Bennett, de meest succesvolle sprinter van dit seizoen die reeds vijf WorldTour-koersen op zijn naam heeft staan, zal zijn voorjaarscampagne verderzetten. De 30-jarige Ier voert ons team aan dat ook nog Bert Van Lerberghe, Florian Sénechal, Michael Morkov, Iljo Keisse, Shane Archbold en drievoudig winnaar van de Scheldeprijs, Mark Cavendish, omvat”, stelt sportdirecteur Wilfried Peeters.

Cavendish, die de Scheldeprijs in 2007, 2008 en 2011 won, is dus niet de uitgesproken kopman. “Met Bennett en Cavendish hebben wij twee mannen mee die zeker een rol kunnen spelen in de finale en het kunnen afmaken in een groepssprint. We komen dus opnieuw met vertrouwen aan de start en kijken uit naar een goed resultaat”, besluit Peeters.

LEES OOK:

Cavendish wint in 2011 zijn derde Scheldeprijs. 

Cavendish wint in 2011 zijn derde Scheldeprijs. ©  IMAGEGLOBE

Meer sportnieuws