Als Sihame El Kaouakibi ontslag neemt in het Vlaams Parlement en haar zitje komt vrij voor Open Vld, komt Anne Van Aperen daar terecht.

Als Sihame El Kaouakibi ontslag neemt in het Vlaams Parlement en haar zitje komt vrij voor Open Vld, komt Anne Van Aperen daar terecht. ©  BELGA

Open Vld voert reeks verschuivingen door

Brasschaat -

De Brasschaatse afdeling van Open Vld heeft een nieuwe voorzitter. De 50-jarige Marro Vreys volgt Anne Van Aperen op die intussen in de gemeenteraad zetelt.

Vorig jaar in december nam Christophe Thomas ontslag als gemeenteraadslid voor Open Vld. Anne Van Aperen, op dat ogenblik voorzitter van de partij, kwam in zijn plaats.  

Mario Vreys. 

Mario Vreys. ©  RR

Nu wordt Van Aperen als voorzitter vervangen door de 50-jarige Marro Vreys. Vreys woont al twintig jaar in Brasschaat en is burgerlijk ingenieur. Hij is actief in de maritieme sector.

Sabine Van Oppens nam Van Aperens plaats in als raadslid bij het bijzonder comité.

Romain Denayer is ondervoorzitter van Open Vld. Steven De Nijs neemt de functie van secretaris op zich en Guy Roeckens is penningmeester.

Anne Van Aperen. 

Anne Van Aperen. ©  Jan Brys

Intussen is Jong Vld opnieuw opgestart. William Leyssens is de eerste voorzitter en trekker van de jonge liberalen.

De Brasschaatse Anne Van Aperen is ook eerste opvolger voor Open Vld in het Vlaams Parlement. Dat betekent dat, mocht Sihame El Kaouakibi ontslag nemen als Vlaams parlementslid en haar zitje ter beschikking zou worden gesteld aan Open Vld, Anne Van Aperen haar zou opvolgen. (jbr)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio