©  BELGA

Nieuw kijkcijferrecord voor Ronde van Vlaanderen

Afgelopen zondag hebben gemiddeld 1.304.477 mensen naar de Ronde Van Vlaanderen gekeken. Goed voor een marktaandeel van 84%. Op een gegeven moment zat men zelfs aan 1.646.601 kijkers. Zo scoorde deze editie beter dan die van 2018, waar 1.258.692 mensen de Ronde volgden op televisie. Dat is natuurlijk ook te danken aan corona. Geen fans naast de weg, maar wel voor de TV.

Strahinja Ristovic

De vrouwen haalden 681.937 kijkers, een marktaandeel van 59%. Dat zijn een kleine 100.000 mensen minder dan in de Ronde van vorig jaar. Zo komt deze editie van de vrouwen qua kijkcijfers op een mooie tweede plaats. Annemiek Van Vleuten won voor de tweede keer de Ronde. Haar eerste Ronde Van Vlaanderen won ze exact 10 jaar geleden.

Bij de mannen was het een bijzonder spannende editie van Vlaanderens Mooiste. Het werd een sprint tussen Kasper Asgreen en Mathieu van der Poel. Asgreen bleef in het wiel van de Nederlandse kampioen en zette zijn sprint in op 250 meter van de finish. Van der Poel kon nog even volgen, maar uiteindelijk moest hij tevreden zijn met een tweede plaats. Van Aert was favoriet, maar hij eindigde pas zesde. Met Van Avermaet op plaats drie stond er toch een Belg op het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK: Marc Lamberts, trainer van Van Aert: “Ook Wout heeft zijn limieten”

Meer sportnieuws