©  BELGA

Belgian Cat Laure Resimont voor drie jaar naar Kangoeroes Mechelen

Belgian Cat Laure Resimont speelt volgend seizoen voor het nieuw Mechels project en dus voor Kangoeroes Mechelen.

Kangoeroes Mechelen fusioneert volgend seizoen met Sint-Katelijne-Waver en wil doorgroeien naar de Belgische top en Europese subtop. De 23-jarige en 1m86 grote Resimont werd in 2018 en 2019 verkozen tot Belgische Speelster van het Jaar, referendum van Het Nieuwsblad, en trok dan naar het Franse Tarbes. Afgelopen seizoen was ze bij het Spaanse Cadi La Seu aan de slag. De play-offs van de Liga Femenina werden niet bereikt en Resimont maakt het seizoen vol bij SKW.

Bij Sint-Katelijne-Waver vierde Resimont haar debuut in eerste klasse als 16-jarige. Zondag liet ze in de gewonnen wedstrijd van SKW tegen Sparta Laarne en bij haar comeback meteen een double-double (22 punten, 12 rebounds) noteren. Donderdag speelt ze met SKW in... Kangoeroes Mechelen. Als de corona-uitbraak bij Kangoeroes echter achter de rug is.

De tweeling Becky en Billie Massey, die ook in de selectie van de Belgian Cats zitten, van SKW tekenden eerder al een contract van drie seizoenen bij Kangoeroes Mechelen. Net als coach Arvid Diels van SKW die dus de nieuwe sportieve baas wordt van het ambitieuze Mechelse vrouwenproject.  (cpm)

MEER OVER Kangoeroes Basket Mechelen

Meer sportnieuws